Апелативният съд в Пловдив остави окончателно в ареста полицая Ангел

...
Апелативният съд в Пловдив остави окончателно в ареста полицая Ангел
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив остави окончателно в ареста полицая, обвинен в убийство

Апелативният съд в Пловдив остави дефинитивно в ареста служителя на реда Ангел Георгиев, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на мъж в село Милево.

Случаят е от 4 септември, когато в селото е имало събор, а след него компания се преместила в двора на 41-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи. Сред гостите бил и Огнян Йорданов, който се спречкал с трима мъже. Версията на служителя на реда е, че Йорданов извадил нож против мъжете, които го нападнали и Георгиев опитал да ги разтърве.

Според обвиняването обаче Йорданов бил ритан в главата и тялото, а най-после бил пренебрегнат на стадиона, до момента в който бил жив. Нямало и никакви данни униформеният да е потърсил здравна помощ за потърпевшия. Полицаят даже споделил на останалите: " Дай да го закараме някъде тоя отпадък да не почине пред нас! ", цитира прокурор Божидара Попова думи на очевидеца Гечо Илиев, който бил разпитан пред арбитър.

Апелативният съд реши, че в показанията на очевидците и експертната информация за потърпевшия се съдържат задоволително данни от които може да се направи обосновано съмнение, че Георгиев е направил убийството, като реши, че на независимост може да извърши и друго закононарушение.

Днес пред правосъдната палата се организира и митинг на близки на служителя на реда, които са уверени, че не той е направил убийството. Адвокатът му пък показа на съда подписка от 400 поданици на селото в поддръжка на служителя на реда, както и медицински документи, че страда от астма и хипертония.

" Истинските нарушители са на независимост, Ангел изобщо не е за тази банка ", сподели юрист Евгени Костадинов, който още пред първата инстанция уточни, че убитият е бил атакуван от трима души от село Караджово - Иван Петров, Александър Алексов и Димитър Панайотов. След това обаче те се наговорили да трансферират виновността на служителя на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР