Апелативният съд в Пловдив му даде 16 г. затвор, но

...
Апелативният съд в Пловдив му даде 16 г. затвор, но
Коментари Харесай

Илиян пробол в гърдите годеницата си от ревност, после измил ножа и си легнал

Апелативният съд в Пловдив му даде 16 година затвор, само че Върховен касационен съд върна делото за ново разглеждане

Обвинен е в ликвидиране, осъществено с особена свирепост

Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който закла годеницата си от ревнивост, отново ще се явява в съда. За бруталното ликвидиране той получи от окръжния съд в Пловдив 14 година, а апелативният съд усили наказването на 16 година След като Върховен касационен съд откри процесуални нарушавания, сагата стартира още веднъж.

Родителите на убитата Милена Динова желаят пожизнен затвор за някогашния ѝ избраник. “Настояваха за такова наказване и на двете инстанции и не са трансформирали позицията си. Ще я поддържат и на новия старт на процеса на 10 септември. Не е елементарно да загубиш рожба на 26 година ” Това съобщи адвокатката на фамилията Зоя Тошкова.

На 28 декември 2016 година жителите на Куртово Конаре изтръпнали от смут. Малко след 22, 30 ч Милена Динова е открита на улицата мъртва с рана в гърдите. Намерили я нейни сътрудници, с които е трябвало да пътува с кола до месопреработвателно дружество в близкото Ново село. Първият човек, обвинен от полицията, бил годеникът на жертвата Илиян Рангелов. При идването на полицията младият мъж

се престорил на

сънен. Заявил,

че обичаната му

е тръгнала за

нощна промяна,

а той си лежащ. След като му съобщили за гибелта ѝ, се обадил на татко ѝ.

“Елате, че Милена е цялата в кръв ”, извикал Илиян в слушалката. Кръстьо Динов, който живее в Ново село дружно със сина си Илин, бил съкрушен от злокобната вест. По това време някогашната му брачна половинка Ангелина била в Гърция, където работи повече от 15 година Жената хванала първия аероплан и се прибрала.

Убитата Милена Динова СНИМКА: Facebook
“Не допусках нито за момент, че Илиян е причинителят. Не можех да си показва, че ще я убие като животно и ще я остави на улицата да ѝ изтече кръвта ”, съобщи майката на едно от съвещанията в окръжния съд в Пловдив.

Рангелов разиграл същински спектакъл на улицата, където лежала Милена. “Кой ми я лиши, ще го намеря и убия ”, крещял Илиян. Рухнал, когато

от долап в дома

му иззели

оръжието на

закононарушението -

кухненски нож

При разглеждане на делото в Пловдив на бял свят излязоха детайлности от интимния живот на Рангелов и жертвата му. Според очевидци Илиян безпричинно подозирал Милена в изневери и вдигал кавги. Двамата имали връзка от 2014 година На идната година отпътували при майката на момичето в Гърция, където останали към 4 месеца. Илиян не съумял да се хване на работа. Майката на изгората му още тогава забелязала странности в характера му и не го харесвала. Рангелов също нямал топли усеща към нея.

“За какво ме докара, да ме командва майка ти ли ”, упреквал той Милена. В последна сметка се прибрали в България и заживели в къщата му в Куртово Конаре. Приятелки на Динова настояват, че през 2016 година ревността на Илиян се засилила. Пред околните си обаче тя не се оплаквала, че е подложена на тормоз, с цел да не ги тревожи. Казвала единствено, че е по-буен, само че почнал да се поправя. Това обаче не отговаряло на истината. Във съдбовната нощ Рангелов отишъл на механа в Куртово Конаре, където пил вино. Вкъщи за следващ път се скарал с обичаната си, подозирайки, че му изневерява. Ядосана и афектирана, Милена тръгнала за нощна промяна. На излизане

му декларирала, че

ще го напусне

Била минала стотина метра, когато Илиян я настигнал. Хванал я за рамото, извъртял я към себе си и я пробол в гърдите. После се върнал вкъщи, измил ножа, прибрал го в долап и лежащ. Годеницата му издъхнала на място от остра кръвозагуба.

Рангелов твърди, че ѝ протегнал ръка, защото тя го обидила. Нарекла го “боклук замърсен ”. Версията му е, че е бил омаян от яд и едвам по-късно е осъзнал какво е направил. В следствения арест точно на 31 декември 2016 година той прерязал вените си, само че го избавили.

Близките на жертвата

не имат вяра, че е

желал да постави

завършек на

живота си

Подозират, че още веднъж играе спектакъл, с цел да бъдат магистратите по-благосклонни към него. Приятели и сътрудници на Милена са безапелационни, че отново ще участват на процеса. При предходните съвещания те издигнаха плакати пред Съдебната палата за пожизнен затвор на килъра.

Върховен касационен съд върна делото, тъй като магистратите в Пловдив не са се произнесли по искане на бранителя на Рангелов за отказ на експерт.

При повторното разглеждане има два разновидността - да се тръгне по общия ред с разпит на очевидци или по съкратения, в случай че Рангелов признае всички обстоятелства по обвинителния акт. Тогава присъдата му ще бъде понижена с една трета. Той е притеглен към наказателна отговорност за ликвидиране, осъществено с особена свирепост.

“Семейството на Милена отново ще би трябвало да преживее целия призрачен сън и да се срещне очи в очи в правосъдната зала с индивида, който я погуби ”, разясняват в Куртово Конаре. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР