Апелативният съд в Бургас намали присъдата на водач, причинил смъртта

...
Апелативният съд в Бургас намали присъдата на водач, причинил смъртта
Коментари Харесай

Намалиха със 7 години присъдата на пиян шофьор, убил велосипедист на пътя

Апелативният съд в Бургас понижи присъдата на лидер, предизвикал гибелта на колоездач в Приморско. Владимир Колев е приет за отговорен за пътен случай при който почина велосипедистът Евелин Дуков. Съдът е преквалифицирал закононарушението в по-леко и е понижил наказването „ отнемане от независимост “ от 17 на 10 години. Наказанието „ отнемане от право да ръководи МПС ” също е променето от 18 на 11 години.
Трагичният случай стана на 03.12.2017 година на улица „ Трети март “ в Приморско. Зад кормилото на лекия автомобил „ Опел Омега “ е бил е Владимир Колев, който нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, шофирайки с превишена скорост от 94 км/ч.
Той навлязъл в лентата за насрещно придвижване и позволил пътно-транспортно произшествие с движещия се по пътното платно велосипедист Евелин Дуков и по несъобразителност е предизвикал гибелта му. По време на злополуката Владимир Колев е използвал алкохол - 2,70 промила. Освен това, той е избягал от местопроизшествието.
Според апелативния съд обаче, действието на подсъдимия
не следва да се квалифицира като " изключително тежък случай ". Доказателствата не сочели повишена социална заплаха на закононарушението осъществено от Владимир Колев.
„ Касае се за настъпила гибел на едно лице, без да има други странични, вреди за трети лица, като съществуването на два квалифициращи признака, а точно „ пияно положение “
и „ бягство от местопроизшествието “, сами по себе си не са индикация за подготовка на незаконното действие като „ тежък случай “, се споделя в решението на съда.
Решението на Апелативния съд предстои на касационно обжалване и митинг в 15 дневен период от съобщаването му на страните пред Върховен касационен съд.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР