Апелативният съд потвърди , съобщиха от пресслужбата на съда. Настоящата

...
Апелативният съд потвърди , съобщиха от пресслужбата на съда. Настоящата
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на Гюрсел, пребил до смърт майка си

 Апелативният съд удостовери, оповестиха от пресслужбата на съда. Настоящата инстанция трябваше да ревизира правилността на правосъдния акт, предписан от Окръжен съд - Добрич, с който е приета виновността на Гюрсел Т. Той е упрекнат, че е направил действието по изключително непосилен за жертвата метод. Според първата инстанция, синът би трябвало да бъде лишен от независимост за 18 години, при първичен непоколебим режим. Защитата  апелира присъдата с искане за анулацията й или понижаване на наказването.

Варненският апелативен съд, откакто реши доказателства и съображенията на страните, напомни обстоятелствата.

Гюрсел Т. живеел дружно с майка си в добричкото село Орляк, само че връзките им не били положителни. Синът постоянно злоупотребявал с алкохол, след което се случвало да бие потърпевшата. На 04 декември 2017 година още веднъж зародил скандал. Вечерта мъжът нанесъл голям брой удари с разнообразни предмети на 75-годишната си майка, след което си лежащ. Жената умряла. Съдебно-медицинска експертиза е открила, че повода за гибелта на Фатме Д. е мозъчен кръвоизлив. Подсъдимият е направил признания.

Въззивният съд в профил позволено процесуално нарушаване като изключи част от показанията на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи, провели беседи с подсъдимия, без той да е бил известен за правата си.

Изводът, че точно синът е причинител на закононарушението, се основава на голям брой източници. 51-годишният мъж не отхвърля, че е нанесъл побой на майка си, само че твърди, че не е желал да я умъртви. Макар да е бил повлиян от доста количество алкохол, Гюрсел е разбирал смисъла на постъпките си и е могъл да ги управлява. Съдът не показа тезата на отбраната, че не е осъществено ликвидиране, а гибелта е породена по несъобразителност, вследствие нанесена телесна щета. Въззивната инстанция намира, че по мярка и тип наложеното наказване – 18 години отнемане от независимост - е вярно. С тези претекстове Варненският апелативен съд одобри атакувания правосъден акт за аргументиран и закономерен. 

Решението, потвърждаващо присъдата на Добричкия областен съд във връзка с подсъдимия Гюрсел Т. за убийството на майка му, осъществено по изключително непосилен метод, може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР