Апелативният съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна, с

...
Апелативният съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна, с
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна отказа да отмени ареста на мъж, обвинен за грабеж

 Апелативният съд удостовери определение на Окръжния съд във Варна, с което е оставен в действие постановеният през септември арест на упрекнат в обир. Зоран А., дружно с братовчед си Милан А. са привлечени към наказателна отговорност за похищението, осъществено във Варна на 17 август. Според обвиняването, те лишили портфейл, мобилен телефон и 20 лева,, като употребявали мощ. И двамата братовчеди са с богато престъпно минало. Деянието е било осъществено в изискванията на рисков рецидив.

В жалбата си Зоран А. помоли за по-лека мярка за неотклонение, защото има 5 деца и чака раждането на шесто. Твърди, че не бил се укрил.

Апелативната прокуратура смята, че са налице всички предпоставки за задържането на обвинения в ареста.

Защитата на 28-годишния мъж увери, че няма риск той да се укрие или извърши закононарушение, поради приключването на процесуално-следствените дейности по следствието.

Апелативният съд заключи, че жалбата е неоснователна. От събраните доказателства на този стадий от следствието, което е пред привършване, остава обосновано съмнението, че Зоран А. е съпричастен към действието. Това е видно от свидетелски показания и от личните му пояснения. Тъй като мъжът има непрекъснато местоживеене, няма заплаха да се укрие. Остава обаче действителна заплахата да извърши закононарушение, поради правосъдното му минало. Осъждан е 6 пъти.

Като съобрази съществуването на две от законовите условия за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение, правосъдният състав удостовери задържането под стража на обвинения в обир Зоран А.

Съдебният акт на Апелативен съд - Варна е финален.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР