Aпелативният съд остави в ареста турския шофьор на автобус, причинил

...
Aпелативният съд остави в ареста турския шофьор на автобус, причинил
Коментари Харесай

Оставиха в ареста турския шофьор на автобус, обвинен за катастрофата на пътя Русе-Велико Търново

Aпелативният съд остави в ареста турския водач на рейс, предизвикал тежката злополука на пътя Русе – Велико Търново, оповестиха от съда.  Великотърновският апелативен съд остави без почитание настояването на обвинения за изменението на мярката, постановена от Окръжния съд в по-лека.

Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че лидерът с букви Дж. Дж., на 35 години, би трябвало да остане с най-тежката мярка за неотклонение. Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 6 август, към 2:00 часа, на първокачествен път Русе – Свиленград, в землището на село Крушето, при ръководство на рейс „ Мерцедес “ с румънска  регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по член 20, ал.1 и 2, като лидер не е направлявал моторното транспортно средство, което управлявал и не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. В резултат на това е провокирал пътнотранспортно  произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на четири лица, пътували в рейса.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения и  затова удостовери избраната от Окръжен съд – Велико Търново мярка, като вярна и законосъобразна. Определението не предстои на обжалване.
Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР