Апелативният съд не споделя становището, че Ваневи могат да се

...
Апелативният съд не споделя становището, че Ваневи могат да се
Коментари Харесай

Не пожалиха задържаните за измама с еврофондове пловдивчани

Апелативният съд не споделя мнението, че Ваневи могат да се укрият, само че споделя опасението на Окръжен съд, че има възможност да извършат ново закононарушение или да повлияят на очевидците и хода на по-нататъшните следствени дейности. Но все пак удостоверява мярката " задържане под стража " по отношение на двамата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Спрямо всеки един от тях са повдигнати обвинявания за това, че:

1. В интервала от 12.10.2017 година до януари 2019 година, при изискванията на продължавано закононарушение, в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград в съучастничество като причинители са дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в горните градове и Агенцията по заетостта - София, с цел да получат средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени от Европейския съюз на българската страна по планове " Работа “ и " Обучение и претовареност “, съфинансирани от Европейския обществен фонд на Европейския съюз, посредством оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси 2014-2020 “, на стойност 696 837.32 лв., като са получили средства в размер на 93 905.55 лева по тези планове – закононарушение по чл.248а, ал.5, във вр. ал.2, във вр. ал.1, във вр. чл.26, ал.1, във вр. чл.20, ал.2, във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.  

2. В интервала от 12.10.2017 година до м. януари 2019 година, в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като причинители, са направили повече от два пъти финансови интервенции с имущество - пари в общ размер на 93 905.55 лв., като са ги изтеглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, посредством потребление на издадените им банкови карти, за което са знаели че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение /описаното по-горе/, като имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък – закононарушение по чл.253 ал.5, във вр.ал.4,вр. с алинея 3 т.2, във вр.ал.1, във вр.чл.26 ал.1,вр. с член 20, алинея 2 вр. с алинея 1 от Наказателния кодекс. 

В резултат на подхванатите дейности по следствието е било предотвратено непозволеното асимилиране на европейски средства в размер на над 600 000 лв.. По-тежкото всред плануваните от закона санкции за закононарушенията, в които двамата са упрекнати, е отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв.. Разследването по случая продължава.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР