Апелативният съд на Ломас де Самора потвърди присъдата от две

...
Апелативният съд на Ломас де Самора потвърди присъдата от две
Коментари Харесай

Осъдиха новата звезда на Берое заради насилие над жена

Апелативният съд на Ломас де Самора удостовери присъдата от две години и половина затвор условно на новото попълнение на Берое Себастиан Вия, за това, че е направил принуждение против някогашната си партньорка Даниела Кортес през април 2020г. в жилище в Канинг, в Буенос Айрес.

Според информацията на организация Telam и базирайки се на правосъдни източници, вторият състав на Апелативния съд на департамента удостовери постановеното през юни решение подбудено от арбитър Клаудия Давалос, до момента в който колумбийският футболист чака приключването на другия развой, в който е упрекнат в полово принуждение над 26-годишна жена, през юни 2021г., също в Канинг и това може да го вкара в пандиза.

На 2 юни Вия беше приет за отговорен за закононарушенията на " насилствени закани с леки пострадвания, усложнени от връзката в подтекста на принуждение, учредено на пола ". След тази присъда управлението на Бока Хуниорс взе решение да отдели 27-годишния футболист от тима и той бе отхвърлен, макар че имаше контракт до края на 2024 година.

Преди дни колумбийският футболист подписа контракт с Берое до 30 юни 2026 година.

Решението от предишния юни за принуждение, учредено на пола против някогашната му жена, беше обжалвано от отбраната на Вия, която счете, че това е " едно случайно и нелогично решение (от арбитър Давалос), интегрирано с подправени и неправилни претекстове, извършващо частична и фрагментарна оценка на доказателствата, засягаща надлежния развой и положението на невиновност на клиента. "

Защитата на Вия предприе " отбранителната тактика, лимитирана до отказване на съществуването на обстоятелствата. " Но тя не съумя да бъде построена дейно нито през целия развой, нито по време на финалната полемика, дадена в границите на устния развой.

" Подходът, с който Себастиан Вия желае да бъде подложен като жертва на модел на неприязън, също не намира съображение или опрощение, защото експлоадирането на конфликтна сантиментална връзка е показано с крайната точка, сложена от жалбоподателката, която разкрива появяването на другите типове принуждение, на които е била подложена и чийто привкус е радикализиран ", означават съдиите.

Те също по този начин смятат, че футболистът е основал връзката " на владичество и послушание, в границите на сюжет, поддържан за забележителен интервал от време с характерности, типични за по този начин наречените цикли на принуждение ".

Кортес заяви, че е била бита от Вия посредством видео, оповестено в обществените мрежи, в което тя се вижда с кръв по устата си, до момента в който тя споделя насилствени събития, които е претърпяла дружно с футболиста, който тя разказва като " принудител, както физически, по този начин и психически ".

Съдия Давалос счете за потвърдено, че " посредством принуждение, учредено на пола, той (Вия) е блъснал Кортес с пестник по челото с пръстен, който тогава носел, а по-късно я е хванал за ръката и косата, хвърлил я е на земята и я удрял с юмруци и ритници по краката, корема, бедрата и ханша " в къщата, която двамата споделяли в Канинг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР