Апелативният прокурор на София Радослав Димов призна, че всички в

...
Апелативният прокурор на София Радослав Димов призна, че всички в
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на София отрече да е познавал Нотариуса, но призна, че всички в СРП са чували за него

Апелативният прокурор на София Радослав Димов призна, че всички в Софийската районна прокуратура са чували името на убития към този момент Мартин Божанов-Нотариуса, само че изрично отхвърли персонално да го познава.

Нотариуса бил прочут с това, че в миналото е работил при скандално известния Слави Крашевски, който през 2006 година стана първият наказан нотариус, откакто получи присъда за документна машинация. Днес прокурор Димов се яви на чуване в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет по свое искане.

Името му се загатна около проблема с Нотариуса, откакто гръцки предприемачи, твърдящи, че са заплашвани от Божанов, оповестиха, че посредством медиатор прокурор Димов предложил да оправи проблемите им. „ Не го познавам Божанов, знам че е лъжец, имаше каузи за имотни измами “, сподели прокурор Димов пред публицисти. Той изясни, че не е чувал за прословутия SS клуб, стопанисван от Нотариуса, в който се твърди, че бил постоянно посещаван от магистрати за практикуване на въздействие в правораздаването. По време на чуването пред правосъдните кадровици Димов сподели, че изказванията на гръцките жители са погрешни.

„ Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки предприемачи, не е правилно. Страдам от болест, която не ми дава доста живот и желая името ми да бъде изчистено. С никого не съм приказвал “, сподели прокурор Димов. И добави, че познава юристът на Нотариуса Велимир Атанасов от времето, когато е бил арбитър в Софийския областен съд, само че в никакъв случай не е имал близки връзки с него.

Да бъде изслушан пред Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет изиска и следователят Ясен Тодоров, който е и някогашен член на предходния състав на Съвета и ексшеф на Националната следствена работа (НСлС). Той е настоял за чуването си също, с цел да почисти името си.

В края на предходната седмица във краткотрайната парламентарна комисия беше подадена информация с имена на магистрати, за които се твърди, че са посещавали така наречен клуб SS. Не е известно дали името на Ясен Тодоров попада вътре. Не е прочут и създателят на справката.

Пред кадровиците през днешния ден Тодоров отхвърли да познава Нотариуса и дефинира като оскърбителен и погрешни изказванията, че посещавал клуба му. „ Никога не съм комуникирал с него - директно или посредством други лица, в никакъв случай не съм имал негови телефонни номера, не знам къде са били неговите адвокатски фирми и офиси. За съществуването на това лице разбрах от скандалния запис с присъединяване на бизнес дамата Ивайла Бакалова. Не може управляващите да боравят с такива пасквили и да очернят репутации “, сподели Тодоров.

Името на Нотариуса обществено нашумя през 2021 година, когато в изявление на Антикорупционния фонд стана ясно, че Божанов и негови доближени са желали пари от манекенката Ивайла Бакалова, а в подмяна дали обещание да спомагат за освобождението от ареста на мъжа ѝ Веселин Денков.

Ясен Тодоров през днешния ден обясни, че Нотариуса не е бил страна, потърпевш и обвинен по каузи, които е водил. „ В активността ми като контрольор не съм срещал неговото име, а чух за първи път за него от записа на Ивайла Бакалова от пролетта на 2021 година ", разяснява той. И заключи, че истината е като мехурче въздух. „ Дори да го пуснеш на дъното на Марианската котловина, истината отново ще излезе нескрито. Не съм ходил в този клуб, сподели Тодоров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР