Апелативната прокуратура във Варна поиска максимална присъда от 15 години

...
Апелативната прокуратура във Варна поиска максимална присъда от 15 години
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 15 г. за неправоспособния шофьор, убил балетист във Варна

Апелативната прокуратура във Варна изиска оптималната присъда от 15 години затвор за неправоспособния водач Петър Здравков, който предходната година прегази и умъртви балетиста Мартин Чикалов. На първа инстанция делото беше гледано по съкратената процедура, поради което присъдата беше понижена от 9 на 6 години затвор. В нощта на случая Здравков е карал без брошура, с превишена скорост, в кръвта му са открити следи от опиати.

Варна

Преди процеса близки и сътрудници на Мартин Чикалов се събраха на безмълвен митинг пред съда с искане за обективна присъда.
Това е знак към обществото, че не толерираме да се кара без шофьорска брошура, че не толерираме, когато блъснеш човек да продължиш да караш или да избягаш.

Петър Здравков съобщи в съда, че съжалява. Защитата му настоя за условна или понижена присъда.

Александър Атанасов, юрист на Петър Здравков: Кога сте чули за действие, осъществено по несъобразителност, закононарушение по превоза да има налагане на такава присъда.  Шофьорът, който блъсна и умъртви балетиста Мартин Чикалов, апелира присъдата си Шофьорът, който блъсна и умъртви балетиста Мартин Чикалов, апелира присъдата си
Неправоспособният лидер, умъртвил балетиста Мартин Чикалов на варненски бул., апелира 6-годишната си присъда.

Дори да получи оптималното наказване от 15 години, Здравков ще остане зад решетките единствено 10, поради съкратеното произвеждане.
Станислав Андонов, Апелативна прокуратура : Считам това законодателно виждане за явно незаслужено.
Майката на Мартин настоя в правосъдната зала за правдивост.
Вера Чикалова, майка на убития Мартин Чикалов: Той на следващия ден ще убие още и още и още. И мислите, че като постои две години и го пуснат той няма да убие вашите деца.
Апелативният съд във Варна ще вземе решение до два месеца.
 Шествие във Варна поради убития на пътя балетист Мартин Чикалов Шествие във Варна поради убития на пътя балетист Мартин Чикалов
Варненци излизат на шествие в града поради убития на пътя балетист Мартин Чикалов. Недоволните ще упорстват за по-висока присъда на 25-годишния неправ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР