Апелативната прокуратура в София е започнала проверка как и защо

...
Апелативната прокуратура в София е започнала проверка как и защо
Коментари Харесай

Прокуратурата е прекратила производствата за чекмеджетата на Борисов, Гешев не знаел

Апелативната прокуратура в София е почнала инспекция по какъв начин и за какво е прекъснато досъдебното произвеждане, обвързвано със фотосите на чекмедже с пачки евробанкноти и златни кюлчета, за които имаше изявления в медиите, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на основния прокурор Иван Гешев.

„ Наказателното произвеждане е прекъснато на 10 май, като към този миг основен прокурор беше Борислав Сарафов, аз се намирах в Съединените щати, във Вашингтон. Делото е на специфичен контрол. Дадени са инструкции за осъществяване на длъжностен надзор върху постановлението от Върховна касационна прокуратура “, разяснява Гешев пред публичната телевизия, представен от БНР.

По неговите думи той схванал за прекратяването на досъдебното произвеждане от медийна обява тази заран и прецизира, че няма законова наредба, която да задължава основният прокурор да бъде известен.

Той счита, че този случай е посочил, че „ митът за всевластния основен прокурор е политическа офанзива и не дава отговор на правната наредба в страната “.

Проблемът от юридическа гледа точка е, че няма по какъв начин да се откри дали тези банкноти и кюлчета на фотосите са същински, или са единствено макети, даже да съответстват като номера със съществуващи, разясняват пред Българска телеграфна агенция от средите на прокуратурата.

От държавното обвиняване напомнят, че по делото са били направени редица интернационалните поръчки и запитвания дали такива банкноти, с такива серийни номера, съществуват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР