Апелативната прокуратура в София е разпоредила Окръжната прокуратура в Благоевград

...
Апелативната прокуратура в София е разпоредила Окръжната прокуратура в Благоевград
Коментари Харесай

Проверяват за преписки на трупчета за кметски син, тормозел от години хората в петричко село

Апелативната прокуратура в София е разпоредила Окръжната прокуратура в Благоевград да извърши инспекция на преписки и досъдебни производства, свързани с действия на разследван за побой мъж от петричкото село Марикостиново с букви В.Т.

Проверката е във връзка информация в медиите за нанесен от него побой на мъж и изказвания на жители други негови закононарушения. В хода й би трябвало да се обясни на какъв стадий е следствието по случаите и дали има преписки против мъжа, архивирани в районно полицейско ръководство .

Ако бъдат открити завършени преписки, ще бъде осъществен длъжностен надзор, с цел да се ревизира дали е закономерен и верен прокурорският акт за приключването им.

От обява на bTV излиза наяве, че става дума за Велко Тодоров, наследник на кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова . Младежът от дълго време тормозел локалните хора, а предходната събота охранителни камери снимали ново нахлуване. Пред медията потърпевшият Георги Узунов споделя, че към 3 ч. през нощта се прибирал към дома на татко си, когато двама мъже го нападнали в тил. Те били арестувани. Единият от тях бил Велко Тодоров, който се предал. Той имал и условна присъда. " Велко го видях по какъв начин ме повали в тил, почна да ме рита. Другото момче го видях с периферията. Той е Митко Георгиев от селото. Почнаха да ме ритат и по главата ", показва Узунов.
 Пуснаха под гаранция сина на кмета на Панагюрище, заплашвал народен представител с револвер
Пуснаха под гаранция сина на кмета на Панагюрище, заплашвал народен представител с револвер

До този миг той изтърпяваше мярка за неотклонение домакински арест

Той твърди, че не е имал пререкания с тях. Майката на Велко Тодоров имала пререкания за парцели с бащата на Георги Узунов. " Той е заплашвал доста хора в селото. Страхувам се доста за фамилията ми, за децата ми ", споделя потърпевшият.

За систематичен тормоз от страна на кметския наследник описват поданици на Марикостиново, представени от bTV. " Искаме да изкажем съпричастност към свиреп пребития Георги и да кажем не на страха. Нашите претенции са неотложно изземване от полицията на оръжието на семейство Тодорови, те са ловджии. От кметицата желаеме оставка. Велко Тодоров осем години е под крилото на майка си ", акцентира Кирил Узунов, родственик на потърпевшия.

Според различен човек от селото в нощта на побоя над Георги Узунов Велко Тодоров е пребил и 64-годишен мъж в село Генерал Тодоров. " Цялото семейство са нападателни хора. Този тормоз продължава от осем години ", твърди различен гражданин на Марикостиново. Хората декларират също, че се опасяват за децата си.
 Съдът анулира решението си и не пусна Васил Михайлов от ареста
Съдът анулира решението си и не пусна Васил Михайлов от ареста

Срещу прокурорския наследник постъпили нови доказателства по делото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР