Апелативната комисия (АК) при Българския футболен съюз (БФС) изменя решение

...
Апелативната комисия (АК) при Българския футболен съюз (БФС) изменя решение
Коментари Харесай

Апелативната комисия затваря частично сектор А на мача между Левски и Ботев Пловдив

Апелативната комисия (АК) при Българския футболен съюз (БФС) променя решение на Дисциплинарната комисия (ДК) към футболната централа и реши да размени възбраната за домакинство на Левски с отчасти затваряне на бранш " А " без закритите пространства и ВИП зоните.

Решението на АК не предстои на обжалване.

По време на Вечното дерби сред Левски и ЦСКА пострада основният физиотерапевт на тима Иван Христов след хвърлена бомбичка от бранш " А ". Джонатан Линдсет пък беше ударен с предмет по главата.

Първоначално Левски бе глобен от ДК към БФС с 13 300 лв. и мач без домакинство. Въпреки наказването управлението на " сините " прикани почитателите си да заемат места на стадион " Георги Аспарухов ".

" За да се вземе решението доказахме тежестта на следствията. Дежурният пратеник е съветвал терапеврта да потърси лекарска помощ, с цел да се реши дали има решение. Документ, доказващ степен на пострадване не е представян. Незначителни те пострадвания не могат да бъдат потвърдени. Лекарят е предложил обзор на физиотерапевта, само че той е отказал. ДК е взела вярното си решение, поради доказателствата, които е имала за момента. Когато не можеш да докажеш следствията, то става дума против дума ", съобщи след събранието ръководителят на комисията.

Физиотерапевтът на " армейците " Иван Христов си пожела повече да не става очевидец на сходни произшествия.

" Живеем в правова демократична страна, в която считам, че истината и здравето на индивида са най-важни. Дойдох, с цел да кажа какво претърпях. Не го поисквам на никого. Искам тези неща да спрат на всички игрища ", сподели той.

Представител на " сините " на събитието бе изпълнителният шеф Ивайло Ивков.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР