Апелативна прокуратура-Варна подготвя протест до Върховния касационен съд с искане

...
Апелативна прокуратура-Варна подготвя протест до Върховния касационен съд с искане
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура–Варна подготвя протест до ВКС с искане за по-тежко наказание за 19-годишен младеж от Шумен, убил с автомобила младо момиче в Шумен

Апелативна прокуратура-Варна приготвя митинг до Върховния касационен съд с искане за по-тежко наказване за 19-годишния Ж.К. от град Шумен, който аргументи тежко пътнотранспортно произшествие през септември 2022 година, в следствие от което почина млада жена. След обжалване на решението на първоинстанционния съд, Апелативен съд-Варна понижи наказването от 3 години и 4 месеца " отнемане от независимост " и постанови 19-годишният мъж да търпи наказване " отнемане от независимост " за период от 3 години, като отсрочи изтърпяването му с 5 години изпитателен период.
 
Окръжният съд в Шумен осъди младия мъж с " отнемане от независимост " за период от 5 години, само че защото делото бе водено по съкратеното правосъдно разследване и всички обстоятелства и условия от обвинителния акт бяха приети от подсъдимия, присъдата му бе понижена с 1/3. След редукцията, Ж.К. трябваше да бъде лишен от независимост за период от 3 години и 4 месеца при първичен общ режим на изтърпяване на наказването. Като също така той беше лишен от право да ръководи МПС за период от 5 години и 4 месеца.
 
Инцидентът, за който 19-годишният е обвиняем, зародил към 21:20 часа на 28 септември 2022 година на бул. " Цар Симеон Велики " в град Шумен. В пътно-транспортното произшествие взели участие два леки автомобила, като в резултат на конфликта 22-годишната лидерка на едното транспортно средство умряла, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със междинна телесна щета. По данни на очевидци на случая младият мъж управлявал своя автомобил със скорост по-висока от оптимално допустимата в градски условия.
 
Прокурорът по делото от Апелативна прокуратура-Варна е безапелационен, че точно поради високата скорост, с която е провокирано пътното произшествие, наказването на отговорния би трябвало да бъде дейно. Протестът ще бъде импортиран във Върховен касационен съд в законоустановения период от 15 дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР