Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд протест срещу потвърдената

...
Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд протест срещу потвърдената
Коментари Харесай

Смъртта на Милен Цветков: Прокуратурата протестира 9-годишната присъда на Кристиян

Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд митинг против доказаната от втората правосъдна инстанция присъда на Софийски градски съд по отношение на Кристиян Николов, предизвикал гибелта на журналиста Милен Цветков в злополуката точно на Великден през 2020 година

През март месец Софийски градски съд постанови 9 година отнемане от независимост за причинителя на закононарушението, както и отнемане от правото му за ръководство на МПС за период от 10 година Съдът одобри, че действието е осъществено по несъобразителност, а не при възможен предумисъл, както пледира прокуратурата, и наложи по-лекото планувано в закона наказване.

Прокуратурата стачкува присъдата и в намерено съвещание на Апелативен съд-София, още веднъж пледира против възприетата от съда форма на виновност „ по несъобразителност “ , изиска преквалифицирането й в „ при възможен предумисъл “, както и увеличение на размера на наложеното наказване на 15 година отнемане от независимост.

На 5 декември апелативните съдии потвърдиха напълно присъдата на Софийския градски съд - 9 години затвор за Кристиян. Предстои Върховният касационен съд да насрочи разглеждане на импортирания митинг в правосъдно съвещание.

Навръх Великден през 2020 година, Кристиян Николов блъсна автомобила на журналиста Милен Цветков на червен светофар в София, до момента в който е под въздействието на три типа наркотицични субстанции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР