Апелативна прокуратура-София е внесла протест пред ВКС срещу присъдата от

...
Апелативна прокуратура-София е внесла протест пред ВКС срещу присъдата от
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира 9-годишната присъда за катастрофата с Милен Цветков

Апелативна прокуратура-София е внесла митинг пред Върховен касационен съд против присъдата от 9 години затвор на Кристиан Николов за злополуката, при която уби Милен Цветков.

Както е известно, на Великден през 2020 година младият мъж блъсна колата на журналиста, чакащ на светофар. Установено е изрично, че Николов е бил под влияние на няколко типа опиати.

На фона на това прокуратурата внесе обвиняване за закононарушение не в изискванията на несъобразителност, а при предумисъл.

Съдът обаче на две инстанции одобри, че действието е несъзнателно.

Прокуратурата стачкува присъдата и на 06.10.2022 година в намерено съвещание на Апелативен съд-София, още веднъж пледира против възприетата от съда форма на виновност „ по несъобразителност “, изиска преквалифицирането й в „ при възможен предумисъл “, както и увеличение на размера на наложеното наказване на 15 година отнемане от независимост, припомнят от държавното обвиняване.

Не се показва какво ще е настояването на обвинителите пред Върховен касационен съд по отношение на размера на присъдата.

Ето и известието:

Апелативна прокуратура-София внесе митинг против доказаната присъда за убийството на журналиста М. Ц.

Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд митинг против доказаната от втората правосъдна инстанция присъда на Софийски градски съд по отношение на К.Н., предизвикал гибелта на журналиста М. Ц. в злополука през април 2020 година в София.

На 04.03.2022 година Софийски градски съд постанови 9 година отнемане от независимост за причинителя на закононарушението, както и отнемане от правото му за ръководство на МПС за период от 10 година Съдът одобри, че действието е осъществено по несъобразителност, а не при възможен предумисъл, както пледира прокуратурата, и наложи по-лекото планувано в закона наказване.

Прокуратурата стачкува присъдата и на 06.10.2022 година в намерено съвещание на Апелативен съд-София, още веднъж пледира против възприетата от съда форма на виновност „ по несъобразителност “, изиска преквалифицирането й в „ при възможен предумисъл “, както и увеличение на размера на наложеното наказване на 15 година отнемане от независимост. На 05.12.2022 година апелативните съдии потвърдиха напълно присъдата на Софийския градски съд.

Предстои Върховният касационен съд да насрочи разглеждане на импортирания митинг в правосъдно съвещание.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР