Апелативна прокуратура – Пловдив ще внесе протест срещу наложено условно

...
Апелативна прокуратура – Пловдив ще внесе протест срещу наложено условно
Коментари Харесай

Обжалват условна присъда на полицай, прегазил и убил дете на пешеходна пътека

Апелативна прокуратура – Пловдив ще внесе митинг против наложено условно наказване по отношение на служител на реда за причиняване на злополука в с. Братаница, при която е починало осемгодишно дете, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. 

На 20 октомври т.г. в Апелативна прокуратура – Пловдив е постъпило известие от Апелативен съд – Пловдив за това, че е направено решение, с което е променена присъда на Окръжен съд – Пазарджик против В. П. Той е наказан за това, че на 19 юли м.г. в с. Братаница, област Пазарджик, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на осемгодишно дете на пешеходна пътека. В този миг В. П. е бил полицейски чиновник, напомнят от прокуратурата. 

С решението си Апелативният съд в Пловдив е понижил размера на наложеното по отношение на В. П. дейно наказване отнемане от независимост от четири години и осем месеца и е наложил наказване от три години отнемане от свобода с изпитателен период от четири години.

Срокът за обжалване на решението на Апелативен съд – Пловдив е 15-дневен. В рамките на този период Апелативна прокуратура – Пловдив ще изготви митинг пред Върховния касационен съд против решението на Апелативен съд – Пловдив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР