Апелативеният съд в София остави за постоянно в ареста задържаните

...
Апелативеният съд в София остави за постоянно в ареста задържаните
Коментари Харесай

Окончателно: Оставиха в ареста задържаните у нас за атентата в Истанбул

Апелативеният съд в София остави за непрекъснато в ареста арестуваните у нас за съпричастност към атентата в Истанбул от 13 ноември - сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно поданство - българско и молдовско, както и жителите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал.

Определението на съда е дефинитивно.

Апелативният съд в София почете настояването на прокуратурата съвещанието за ограниченията за неотклонение на арестуваните у нас за атентата в Истанбул, да бъде закрито за медии и жители . Причината е, че в материалите по делото се съдържат материали от ДАНС с гриф „ Секретно “ , в които има класифицирана информация.

Преди седмица Софийският градски съд остави в ареста арестуваните , макар изказванието, че няма никакви доказателства, че сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно поданство - българско и молдовско, както и жителите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал да са съпричастни към атентата.

На обвинените са обезпечени преводачи от съветски и арабски език . Решението на апелативния съд за това какви ограничения за неотклонение ще бъдат наложени на мъжете ще бъде дефинитивно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР