Апелативен съд–Варна отхвърли жалбата на мъж, обвинен в държане и

...
Апелативен съд–Варна отхвърли жалбата на мъж, обвинен в държане и
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на разпространител на хероин, държал наркотика в дома, където са двете му деца

Апелативен съд–Варна отхвърли жалбата на мъж, упрекнат в държане и разпространяване на хероин, против задържането му под стража. Тодор Х. апелира взетата му от Варненския областен съд мярка за неотклонение. 

43-годишният мъж бил арестуван на 6 ноември в дома му. Там били открити 10,6 гр. хероин. Разследващите открили, че е разпространявал опиати от жилището, който обитавал. В същия ден продал 0,34 грама хероин на собствен клиент. Тодор е осъждан два пъти, само че е оправдан. 

Адвокатът на обвинения съобщи, че той не се дистанцира от осъщественото. Оспорва обаче да има риск от укриване или осъществяване на закононарушение. Прокурорът счита, че е изцяло действителна заплахата при по-лека мярка Тодор Х. да реализира закононарушение. Според очевидци, той е разпространявал опиати всекидневно. Държал е доста количество хероин на общодостъпно място в жилището, където живеят двете му малолетни деца. 

Съставът на Апелативния съд съобрази, че против арестувания е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение. Въззивната инстанция показа извода на проверявания съд за съществуване на обосновано съмнение за съпричастността на обвинения. Макар да не е потвърден рискът от укриване, изцяло действителен е този от осъществяване на закононарушение. За това приказват типът и размерът на конфискувания хероин и мястото, на което е открит – на видно място, в общо помещение, което се употребява от всички членове на фамилията, в това число децата, застрашавайки здравето им. Съществен е и методът на разпространяване – от същия адрес. От свидетелски показания излиза наяве, че то не е инцидентна демонстрация, а обгръща нескончаем интервал. Това рефлектира върху публичната заплаха на действието, а този фактор се взема поради при в началото установяване на мярка за неотклонение, уточни правосъдният състав. Разпространението от вкъщи прави в този случай непригодна мярката „ домакински арест “. 
Определението на Варненския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР