Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда
Коментари Харесай

Потвърдиха доживотната присъда на полицая, убил родителите си

Апелативен съд – Пловдив удостовери със свое решение доживотната присъда на служителя на реда Венцислав Караджов, постановена от Пловдивския областен съд. Той е приет за отговорен за това, че на 15.05.2016 година в град Пловдив съзнателно е умъртвил повече от едно лице – майка си и татко си, като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел.

Апелативният съд промени присъдата в частта ѝ по отношение на приложението на член 59, алинея 2 вр. алинея 1 Наказателен кодекс като приспада от наложеното на подсъдимия наказване пожизнен затвор времето, през което същият е бил арестуван на 17.05.2016 година за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и от 04.06.2016 година – с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, до влизане на присъдата в действие.

Делото се прегледа за повторно от Пловдивския апелативен съд, откакто по тъжба на подсъдимия и неговите бранители, Върховният касационен съд анулира напълно решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд за премахване на позволени процесуални нарушавания.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно. То предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР