Апелативен съд - Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд,

...
Апелативен съд - Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд,
Коментари Харесай

Свидетел преобърна решението за мярката на Любомир, убил майката на децата си в Пловдивско?

Апелативен съд - Пловдив удостовери определение на Пловдивския областен съд, с което е отхвърлена жалбата и е оставена в действие най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на Л.П. (бел. авт. - Любомир Петров), упрекнат в убийството на дамата, с която живеел на фамилни начала, оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата.

Първоначално на Л.П. е повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност, осъществено на 11.09.2020 година в село Бегово, Пловдивско.

Той прострелял смъртоносно с пушка К.К. (бел. авт. - Красимира Куковска) След правенето на експертизите по делото, обвиняването против Л.П. е променено в съзнателно ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, за което се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Апелативните магистрати решиха, че от събраните досега доказателства е на разположение обосновано съмнение, че Л.П. е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат.

По делото има разпитан очевидец, който твърди, че се опасява за своята сигурност, в случай че обвиненият излезе на независимост.

За това съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има заплаха Л.П. да извърши закононарушение. Затова го остави в ареста.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият, и правосъдната зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР