Апелативен съд - Пловдив потвърди като правилно и законосъобразно определението

...
Апелативен съд - Пловдив потвърди като правилно и законосъобразно определението
Коментари Харесай

Пловдивчанинът, убил сина си, разказа за ужаса и ежедневния тормоз

Апелативен съд - Пловдив удостовери като вярно и законосъобразно определението на Окръжен съд - Пловдив, който отхвърли да почете настояването на Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на Костадин Пелтеков.
Съдът откри, че от доказателствата по делото, подкрепени с балистична експертиза, експертни информации и свидетелски показания, може да се направи обосновано съмнение, че Костадин е направил закононарушението, в което е упрекнат. В същото време обаче не е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение. 
Според съда съответната мярка за неотклонение е "подписка ". Спрямо Костадин е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 116 ал.1 т.3 пр.3-то по отношение на член 115 от Наказателен кодекс за това, че на 23.09.2017 година в землището на Куклен, местността "Сай дере " съзнателно е умъртвил рождения си наследник С. П.
В днешното правосъдно съвещание бяха показани доказателства за отличните характеристични данни на Костадин, както и за грижите, които е полагал дружно със брачната половинка си, за лекуване на сина им Стоян от наркозависимост в продължение на повече от 10 години. Социалните служби са поверили на Костадин и брачната половинка му за развъждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за период от две години. Съдът позволи да бъде разпитан комшия на Костадин, който разказа обвинения като грижлив татко и дядо, който в това време всекидневно се грижи и за 90-годишната си майка.
В последната си дума пред съда Костадин описа за ужаса и ежедневния тормоз, на който синът ме е подлагал години наред както него и брачната половинка му, по този начин и цялото семейство и изиска да му бъде даден късмет да отгледа детенцето на сина му. Определението е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР