Апелативен съд-Пловдив остави в ареста трима души, обвинени в отвличане

...
Апелативен съд-Пловдив остави в ареста трима души, обвинени в отвличане
Коментари Харесай

Синът на Катя Лерца и аверите му, отвлекли и ограбили мъж и искали да им прави фелацио, го загазиха

Апелативен съд-Пловдив остави в ареста трима души, упрекнати в похищение и обир. Магистратите промениха мярката за неотклонение на четвъртия съизвършител Й.С., от „ задържане по стража “ в парична гаранция от 5 000 лв..

.

Обвиняеми по делото са Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Лерца - Костадин Костадинов.

Срещу четиримата са подигнати по две обвинявания – за похищение на техен прочут и за обир на същия, от който през нощта на 19 септември 2020 година са взели, посредством мощ и заплашване, мобилен телефон, 20 лв. и дебитна карта. Откарали потърпевшия на хижа "Здравец ", нанесли му побой, съблекли го чисто гол и издевателствали над него.

Съдът реши, че от събраните по делото доказателства, разпити на очевидци, както и от самопризнанията на Й. С., който е управлявал автомобила при отвличането, остава неразколебано обоснованото съмнение за присъединяване и на четиримата обвинени в най-тежкото от закононарушенията, в които са упрекнати.

Относно обвиненият Й. С. от материалите по делото се открива, че той в по-малка степен е взел участие в осъщественото похищение, а във връзка с съпричастността му към грабежа, няма задоволително безапелационни доказателства да е заплашвал или удрял потърпевшия. За това съдът реши, че почита жалбата на юристите му за смяна на мярката за неотклонение.

Няма заплаха четиримата да се укрият, само че за трима от тях има заплаха да извършат закононарушение при една по-лека мярка за неотклонение, стимулира съдът своето определение.

Заседанието по делото се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираха обвинените и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителите им.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

БЛИЦ напомня, че четиримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 19 септември 2020 година в Пловдив и по пътя за хижа Студенец, са отвлекли Костадин Ч. и са му лишили движимости с желание незаконно да ги присвоят, като за това са използвали мощ и закани. Четиримата, които познавали жертвата, го взели от вкъщи му, пили и яли на ранчо, покрай Пловдив, след това се скарали поради резачка и 200 лв., която Костадин Ч. преди време бил откраднал от някогашния мъж на Катя Лерца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР