Апелативен съд – Пловдив остави в ареста румънския гражданин, който

...
Апелативен съд – Пловдив остави в ареста румънския гражданин, който
Коментари Харесай

Съдът реши за румънеца, пребил търговец на череши в Пловдивско

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста румънския жител, който е упрекнат в обир на различен румънец, пристигнал в България да изкупува череши.

Обвиняемият е арестуван след издадена от Пловдивската окръжна прокуратура до румънските управляващи Европейска заповед за арест. Срещу мъжа и съучастника му е формирано досъдебно произвеждане за обир, осъществен на 17.06.2022 година в пловдивското село Строево.

Двамата първо напръскали със спрей потърпевшия, който е техен съотечественик, а по-късно го пребили с бухалка и железна тръба. Отнели му бурсета, в която имало 8 500 евро, 9 400 румънски леи и 70 лв.. След това избягали и рано сутринта напуснали рамките на България.

Извършителите пътували с кола, карана от приятелката на единия от тях. Тя е открита в Румъния, разпитана и освободена. Румънският съд е отсрочил предаването на втория обвинен до привършване на провежданото по отношение на него в родината му наказателно гонене за осъществено закононарушение, еквивалент на което в българския Наказателен кодекс е закононарушението сводничество.

Пловдивският апелативен съд одобри, че е налице обосновано съмнение за присъединяване на обвинения Г. Й. в инкриминирания обир. Счете, че е налице действителна заплаха той да се укрие или извърши закононарушение, в случай че не се задържи под стража. Обърна внимание на неналичието на обязаност с България, която да го задържа в страната, и на пост престъпното му държание, което ясно приказва за желание да избегне задържане непременно. Наблегна на прецизното приготовление, реализиране и прикриване на съучастническо закононарушение, които демонстрират явна незаконна умелост, а също на особената смелост на действието, предхождано от гонене и прекосяване на граница.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР