Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика

...
Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика
Коментари Харесай

Никола, помел три момичета с БМВ-то си остава под домашен арест

Апелативен съд – Пловдив остави без почитание молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за смяна на мярката му за неотклонение, като удостовери определението на Окръжен съд – Стара Загора за „ домакински арест “ и електронно устройство за наблюдаване.

Срещу Никола Михайлов в началото е повдигнато обвиняване за това, че на 01.10.2021г. по несъобразителност е направил пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, като е блъснал три девойки и им е предизвикал тежки пострадвания.

Припомняме, че едно от потърпевшите девойки е Диди, на която се наложи и ампутация на левия крайник.

През декември 2021 година прокуратурата преквалифицира действието на Никола в тежко съзнателно закононарушение, което към този момент е подсъдно на Окръжен съд.

Апелативните магистрати разискаха молбата на Никола за смяна на мярката му за неотклонение и одобриха, че има задоволително данни за неговата съпричастност към закононарушението, в което е упрекнат. По показания на една от потърпевшите, преди злополуката той е правил дрифт на колелото на пътното платно. Съдът реши, че макар че момчето е с отнето удостоверение за правоуправление, заради високата социална заплаха на действието, към момента има заплаха, при една по-лека мярка за неотклонение, обвиненият да извърши закононарушение. Няма заплаха от укриване.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се смята за почтен до довеждане докрай на наказателното произвеждане с влезнала в действие присъда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР