Апелативен съд на САЩ отсъди, че Белият дом не може

...
Апелативен съд на САЩ отсъди, че Белият дом не може
Коментари Харесай

Задължителната ваксинация срещу COVID-19 не може да е условие за сключване на държавен договор


Апелативен съд на Съединени американски щати отсъди, че Белият дом не може да изисква от федералните реализатори да подсигуряват, че техните служащи са имунизирани против COVID-19 като изискване за държавни контракти , оповестява Ройтерс.

Проблемът може да засегне до 20% от служащите в Съединени американски щати. Правителството на има контракти с хиляди компании.

Комисия на 5-ти областен апелативен съд гласоподава с 2-1 в поддръжка на решението на по-ниска инстанция, което блокира изпълнителната заповед за имунизациите на президента Джо Байдън от септември 2021 година Щати като Луизиана, Индиана и Мисисипи заведоха дело, с цел да изискат отменяне на наложителната имунизация.

Според Съдът Байдън желае да ратифицира практикуване на права на благосъстоятелност, което би му разрешило едностранно да наложи решение за опазване на здравето на една пета от всички чиновници в Съединените щати. В мнението на болшинството, написано от арбитър Кърт Енгелхард, се споделя, че необятното пояснение на закона може да даде на Байдън " съвсем неограничени пълномощия да вкарва условия във федерални контракти ".

Министерството на правораздаването отбрани законопроекта в правосъдно дело, като уточни, че заповедта на Байдън е оправдана според Закона за публичните поръчки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР