Апелативен съд-Бургас потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо

...
Апелативен съд-Бургас потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо
Коментари Харесай

Решиха съдбата на наивната Таня, набутала се с кокаин за 5 млн. след свалка

Апелативен съд-Бургас удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Стоянка Драгнева и Николай Георгиев, арестувани при опит да пренесат от България в Турция над 18 кг. кокаин. Това оповестиха от Апелативен съд - Бургас, оповестява "Флагман ".

Наркотичното вещество е намерено при щателна митническа инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ на 5 септември тази година. Наркотикът е бил разпределен в 17 пакета и укрит в тайник, ситуиран в лек автомобил.

Стоянка Драгнева и Николай Георгиев са привлечени под отговорност за тежки умишлени закононарушения - нелегално придобиване и държане на високорисково наркотично вещество – кокаин с общо тегло 18 221 грама, което е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, както и опит да пренесат през границата на страната, без знанието на митническите управляващи, същото високорисково наркотично вещество, което е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Предвидените в закона санкции за посочените действия са отнемане от независимост, надлежно от пет до петнадесет години и от петнадесет до двадесет години, както и с санкция, надлежно от 20 000 лв. до 100 000 лв. и от 200 000 лв. до 300 000 лв..

Според апелативните съдии вярно е заключението на първата инстанция, че от събраните на досега доказателства да може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са привлечени към отговорност. Правилен е и изводът, че не съществува заплаха да се укрият, само че е налице действителна заплаха да извършат закононарушение.

Започналото досъдебно произвеждане и плануваните тежки санкции за двете закононарушения са задоволителен претекст да затруднят следствието и да попречат за разкриването на обективната истина, показва в определението си съдът.

Въззивният състав акцентира, че тези условия изискват по отношение на обвинените в началото да се вземе най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. Тя е съответна на извънредно високата степен на социална заплаха на съответните действия и на данните за личността на двамата - възраст, фамилно състояние, здравословно положение, трудова претовареност и други.

Постоянната адресна регистрация и известно местоживеене на обвинените, както и родителските отговорности на Николай Г. към малолетното му дете, не са такива условия, които да изключат изрично заплахата от осъществяване на закононарушение.

Според апелативните съдии мярката за неотклонение „ задържане под стража “ е съответна и с оглед застраховане приключването на наказателното произвеждане в рационален период.

Определението на Апелативен съд-Бургас не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР