Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража на обвиняем

...
Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража на обвиняем
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на Делян, обвиняем за притежание на прекурсори

 Апелативен съд – Варна удостовери задържането под стража на обвинен за държане на два типа прекурсори. Делян А. е обвинен по досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна от 2018 година за владеене на толуол и червен фосфор, оповестиха от пресслужбата на съда.

Защитата му оспорва да е осъществено закононарушение, като твърди, че Делян е имал два литра вещество, което не е сложено под специфичен режим и се продава свободно в комерсиалната мрежа. Следователно не е използвана наредбата на закона, че ги е държал без позволение, защото не се изисква такова. Откритият червен фосфор пък бил в пренебрежимо малко количество и според  юриста му няма доказателства, че обвиненият е щял да ги популяризира.

Представителят на Апелативната прокуратура посочи обремененото правосъдно минало на обвинения – осъждан е за наркопрестъпление. Според държавното обвиняване, толуолът е прекурсор, а аленият фосфор – средство за произвеждане на амфетамин. Намерена била и електронна везна. Прокурорът смята за безспорна задачата на притежаването на тези движимости.

Апелативният съд реши, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на Делян А. към закононарушението. Въззивната инстанция показа извода на първостепенния съд, че има заплаха обвиненият да извърши закононарушение, поради справката му за съдимост. Той е осъждан за сходни закононарушения, а настоящето действие е осъществено в изпитателния период на присъда от 2016 година

С тези причини Апелативен съд – Варна заключи, че " задържане под стража “ е вярна и законосъобразна мярка за неотклонение за обвинения в държане на прекурсори Делян А.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР