Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо

...
Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо
Коментари Харесай

Ужас във Варна! Жена подаде 11 жалби срещу приятеля си, той я отвлече и запаши с убийство

Апелативен съд – Варна удостовери най-тежката мярка за неотклонение по отношение на мъж, упрекнат че на 31 май е отвлякъл дамата, с която съжителства и е отправил закани с ликвидиране, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение. Въззивният съд трябваше да ревизира законосъобразността и обосноваността на определение на Окръжен съд – Варна, по силата на което Николай А. е бил арестуван под стража. Това оповестиха за Varna24.bg от Апелативен съд.

От материалите по делото е видно, че дамата е подавала сигнали за осъществени против нея похищения. Наказателни производства не са формирани, тъй като тя е оттегляла жалбите си. Спрямо мъжа са били издавани ограничаващи заповеди по Закона за протекция от домашно принуждение, твърди прокуратурата.

Адвокатът на Николай съобщи, че той не е осъждан, а действието, за което е притеглен, предстои на доказване. Няма заплаха да извърши закононарушение или да се укрие при по-лека мярка. Мъжът има дете с потърпевшата и точно той се грижи за финансовата му прехрана, уточни отбраната.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че главният риск е обвиненият да извърши закононарушение по отношение на потърпевшата. Тя е подавала 11 тъжби против него. Николай А. има три престъпни регистрации.

Въззивният правосъден състав реши, че вярно първата инстанция е установила съществуването на двете законови предпоставки за установяване на най-тежката мярка за неотклонение. И двете закононарушения, в които е упрекнат мъжът, се употребяват с задоволително данни за авторството. Те са със повишена социална заплаха. Гласните доказателства демонстрират висока активност на деятелността, в това число при намесата на полицейски чиновници.

От автомобила на обвинения са конфискувани три типа оръжия. Липсата на предишна съдимост не опровергава заплахата от осъществяване на закононарушение, тъй като има данни за непозволени дейности по връзки на дамата в предходни години. Освен от закононарушение, действителна е заплахата и от укриване. Обвиняемият е продал жилището си, не живее със съжителката си и не е ясно къде е обитавал до задържането си.

Всички тези данни са задоволителни, с цел да обосноват извода, че взетата мярка за неотклонение " задържане под стража “ е вярна и законосъобразна.

Съдебният акт, с който Варненският апелативен съд удостовери определението на Окръжния съд, не предстои на обжалване.

Пресслужба
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР