Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо

...
Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на изверг, нахлул с още трима в дома на старица и задигнал 20 лв. след побой

 Апелативен съд – Варна удостовери най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Андрей М. - обвинен за обир, осъществен на 13 януари в шуменското село Велино. По същото досъдебно произвеждане към наказателна отговорност са привлечени още трима души, оповестиха от пресслужбата на съда.

Жертви на похищението са станали 92-годишна жена и 61-годишният мъж, който се грижел за нея. С щурм четири лица влезнали в къщата, единият заплашил с нож мъжа, насенен му бил и побой. Жената също била удряна. Групата съумяла да отнеме сумата от 20 лева

На 15 януари Шуменският областен арест е постановил задържането под стража на Андрей М., само че той апелира правосъдния акт пред горната инстанция.

Представителят на Апелативната прокуратура посочи, че не различен, а обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен под отговорност, освен това откакто е бил осъждан. Защитата на Андрей обаче твърди, че той единствено е участвал на мястото, само че без да взе участие, в противен случай, желал е да предотврати действието, в което роля има брат му. 

Съдът напомни, че по отношение на Андрей М. са повдигнати обвинявания за влизане в непознато жилище след приложимост на мощ и закани, и осъществяване на обир в съучастничество. И този правосъден състав е на мнение, че от събраните доказателства може да се обоснове съмнението, че обвиненият е взел участие в осъществяването на закононарушението. Съществува заплаха при по-лека мярка за насила, да наруши закона. До този извод водят данните от справката му за съдимост, съгласно която актуалните действия са осъществени в изпитателния период на предишна присъда за нанасяне на телесна щета.

Така при съществуването на обосновано съмнение за авторството и на действителен риск от осъществяване на закононарушение съдът реши, че единствената съответна мярка за неотклонение е задържането под стража на Андрей М, обвинен за щурм и обир, осъществени в съучастничество.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР