Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Хванаха чистачка “муле“, опитала да пренесе през границата дрога за близо два милиона

Апелативен съд – Пловдив удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на чистачка, упрекната в опит за контрабанда на два типа опиати за Република Турция.
Прочетете още
Жената е  упрекната в това, че на 10 февруари 2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с микробус, без съответно позволение направила опит да придвижи през границата на страната марихуана с тегло 47,9 кг на обща стойност 1 150 080 лв. и кокаин с тегло 3,3 кг на обща стойност 601 200 лв. или общо 1 751 280 лв., като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Обвиняемата твърди пред съда, че е била наета против 300 лв. да извърши курс до Турция, като не знаела за опиатите, които били укрити в тайник. Тя е пътувала с още три приятелки. До момента имала 50 пътувания зад граница. Работи като хигиенист на къщи и жилища. Бусът е докаран от двама нейни познати.

Апелативните съдии са приели, че заради огромното количество конфискуван опиат и високата му стойност, както и тежкото планувано в закона наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв., при по-лека мярка от „ задържане под стража “ има заплаха  жената да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР