Апелативен съд – Пловдив отказа да освободи условно предсрочно И.

...
Апелативен съд – Пловдив отказа да освободи условно предсрочно И.
Коментари Харесай

В Пловдив попариха осъден на 20 г. за убийство на майка си

 Апелативен съд – Пловдив отхвърли да освободи условно предварително И. И., който е наказан на 20 години отнемане от независимост за убийството на майка си.

Първоначално наказаният подал молба в Пловдивския областен съд с искане да бъде освободен от изтърпяване на остатъка от присъдата му в размер на 7 години и 6 месеца, защото е излежал 11 години, а от работа му се зачитат за изтърпени 1 година и 6 месеца. Съдът е отхвърлил настояването му като безпричинно и той апелира пред Пловдивския апелативен съд.

Апелативните магистрати са установили, че официално И. И. е придобил право на условно предварително освобождение, считано от 26.04.2020 година, когато е изтърпял половината от наложеното наказване. Устроен е на работа в пандиза и дълго време е работил. В момента е спрян от работа. Награждаван е 7 пъти за присъединяване в групови стратегии, положително осъществяване на трудовите правила и примерно държание. Досега обаче 9 пъти е нарушавал откритите правила и правила, за което има наложени санкции, три от които към момента са дейни. Рискът от вреди в обществото е преценен като междинен към висок.

Според мнението на затворническата администрация не са налице позитивни промени в настройките и мисленето на наказания и прогнозата за живот на независимост е по-скоро неподходяща. Целите по коригиране и превъзпитание не са изпълнени в цялостен размер и с наказания би трябвало да се работи още.

Поради това Пловдивският апелативен съд приема, че изцяло вярно първоинстанционният съд е решил, че в тази ситуация не са налице учредения наказаният да бъде условно предварително освободен.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР