Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Е. К. като

...
Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Е. К. като
Коментари Харесай

Шеф на офис на VIP Security откраднал 1.5 милиона лева!

 Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Е. К. като удостовери определението на Пловдивския областен съд, с което законосъобразно и обосновано по отношение на обвинения е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “. Срещу Е. К. е повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване на 1.5 милиона лв..

От 13 години той работел като началник на локалния офис на " ВИП Секюрити ООД ", град Пловдив. Според обвиняването в продължение на година и половина Е. К. присвоявал пари от касетите, с които компанията зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му, без да са пломбирани.

Апелативният съд реши, че от събраните досега доказателства и разпитите на очевидци, вярно окръжният съд е решил, че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Е. К. към обвиняването, което му е повдигнато. Съдът счита, че при една по-лека мярка за неотклонение има заплаха обвинения да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказване планувано от закона – отнемане от независимост от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и отнемане от право да заема избрана служба и специалност.

Определението е дефинитивно. Заседанието се организира посредством поддържана от самото начало видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала, в която участваха правосъдният състав, прокурорът и бранителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР