Апелът е отправен от , председател на Асоциацията на парковете,

...
Апелът е отправен от , председател на Асоциацията на парковете,
Коментари Харесай

Да помогнем да се запази природата на България!

Апелът е насочен от, ръководител на Асоциацията на парковете, някогашен дълготраен началник на Национален парк „ Витоша ” и екс зам.-министър на Министерство на околната среда и водите. Той е изявен природозащитник от години и политически деятел от Зелено придвижване, което е коалиционен сътрудник на Демократична България.

Това са част от редките и застрашени типове в Европейския съюз, които още през 1992г са предпазени във всички страни членки посредством директивата за хабитатите и за тях страните членки са длъжни да разгласят предпазени зони.



Те се срещат и у нас, само че Министерство на околната среда и водите отхвърля да ги отбрани, включвайки ги в приложенията на закона за биологичното многообразие.
През последните години природозащитните организации направиха доста опити да трансформират закона, само че Министерство на околната среда и водите обичайно се афишира срещу, без значение че това е нарушаване на Конституцията и контракта ни за присъединение към Европейски Съюз.

В момента още веднъж се преглежда изменение на закона за биологичното многообразие

и депутати от Зелено придвижване още веднъж са внесли ремонти, включващи всички типове от директивата в приложенията на закона. Отново Министерство на околната среда и водите предлага да не се приложи директивата и бобъра, лалугера, горския сънливец, един тип водно конче и четири типа пеперуди да не бъдат оповестени за предпазени на територията на България.
Заради това се обръщам към феновете на природата - в случай че познавате депутати говорете с тях, в случай че не познавате пишете на КОСВ [email protected]  да поддържат отбраната им и цялостното използване на Директивата за местообитанията в България. 
Заседанието на Комисията е на следващия ден 28 септември, а приемането на закона по стратегия е в границите на идващите седем дена 
Моля, помогнете с цел да се резервира природата на България!

Заглавието е на редактора
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР