Апашите крадат все по-скъпи коли от луксозни марки, като най-често

...
Апашите крадат все по-скъпи коли от луксозни марки, като най-често
Коментари Харесай

МВР обяви най-крадените марки коли у нас

Апашите крадат все по-скъпи коли от първокласни марки, като най-често протягат ръка на " Мерцедес ", " Ауди ", " Порше ", " ВМW ", а 90% от притежателите им се простят вечно с колите си. Според ценовия диапазон се дефинира и предназначението на открадната кола - по-скъпите се преправят, сменя се номерът на рамата на мотора им, пререгистрират се и се пускат още веднъж на пазара или в чужбина, или у нас, изяснява Министерство на вътрешните работи шефът Валентин Радев в писмен отговор на депутатски въпрос. По-евтините коли отиват за елементи, написа Dnes.bg.

Радев обаче регистрира, че през предходната година автоджамбазите са отмъкнали по-малко коли спрямо 2016 година Има спад с 29% на кражбите на коли, а разкриваемостта на закононарушенията е скочила от 9,8% на 13,6%. Общо 2023 коли са били откраднати през предходната година, а през 2016 година броят им е бил 2820. Най-много коли се крадат в огромните градове – София, Варна, Бургас, Пловдив, както и в най-посещаваните морски и планински курорти, по време на дейния туристически сезон. " Активният престъпен контингент целогодишно гастролира и реализира незаконните си планове в най-оживените места на страната ", признава Радев.

За решаването на случаите полицията постоянно ревизира автоморги и противозаконни депа за разкомплектоване на коли, добавя той. Министерство на вътрешните работи готви и законови промени, с които да се сътвори правилник за реализиране на сервизна активност и търговия с авточасти втора ръка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР