Апартаменти вместо подкуп били поискани първоначално от бизнесмена Александър Ваклин.

...
Апартаменти вместо подкуп били поискани първоначално от бизнесмена Александър Ваклин.
Коментари Харесай

Основният свидетел по делото Иванчева бил кандидат-депутат

Апартаменти вместо рушвет били поискани в началото от предприемача Александър Ваклин. Това стана ясно по време на делото за рушвет против бившето управление на регион "Младост ".

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха посрещнати от симпатизанти в спецсъда.

Това е война в последна сметка с прокуратурата, съобщи Биляна Петрова пред публицисти.

Основното оръжие на прокуратурата в тази война - Александър Ваклин. Бизнесмен, от който се твърди, че Иванчева и Петрова желали 500 000 евро. Докато водели договаряния през медиатор, предприемачът пресметнал, че парите за подкупа са толкоз доста, че ще му стигнат, с цел да смени изборната система у нас, излиза наяве от СРС-ата.

Казах, че може да се промени публичната настройка и оттова депутатите да преценяват дали актуалната система за избор на районни кметове е целесъобразна. Аз не съм споделил, че аз ще го направя, споделих, че може да се направи, съобщи Александър Ваклин, представен от Нова телевизия.

Ваклин към този момент е бил претендент за народен представител. Не помни от коя партия и коя година. Не помни и диалога с незнаен строител за 15 000 евро, познавач прокуратура и случая "Иванчева ".

Темата на диалога е напълно друга, диалогът е доста дълъг - към 10 листа от СРС. С сходна тема като правосъдния проблем, съобщи наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.

Изглежда четем разнообразни материали. Това, което ние сме видели, е - прокуратурата и 15 000. За какво става въпрос, по какъв начин ще я оправят с тези пари, сподели Емануил Йорданов, юрист на Биляна Петрова.

Иванчева и Петрова са упрекнати в приемане на рушвет в изключително огромни размери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР