Апартаментгейт вече започва да слиза и на по-ниските етажи в

...
Апартаментгейт вече започва да слиза и на по-ниските етажи в
Коментари Харесай

"Октоподът" е обхванал цялата държава, смята Христо Проданов от БСП

" Апартаментгейт " към този момент стартира да слиза и на по-ниските етажи в ръководещото болшинство на ГЕРБ. Това демонстрира, че " октоподът " е обхванал безусловно цялата страна ". Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов. Според него изходът е нови избори и промяна на модела. ГЕРБ е " главният развъдник " на корупцията, акцентира той. По думите му обстановката в Народното събрание не се е трансформирала, по тази причина от Българска социалистическа партия нямат причина да се върнат назад в зала. 

" Артекс " се оказа компанията на властта, която е продавала на хора с власт от ГЕРБ на ниски цени. Оказа се, че господин Кирилов е част от правната адвокатска фирма, която обслужва " Артекс ". Не си изяснявам по какъв начин може да поемеш политическа виновност – да смениш правосъдния министър, който си е купил апартамент от тази компания, с юриста на тази компания. Струва ми се двоен аршинът ", разяснява Проданов за новия правосъден министър Данаил Кирилов.

Искаме оставката както на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, по този начин и на неговия заместител, безапелационен бе депутатът в предаването " Неделя 150 ". Той изясни това с обстоятелството, че от левицата имат подозрения за това, че заместникът му, който също е забъркан в имотния скандал, действително може да проверява началника си. Той напомни, че още през цялото време са били срещу назначението на Пламен Георгиев за ръководител на организацията. С импортираната подписка за отстраняването на Георгиев от Българска социалистическа партия дават знак на ръководещото болшинство да поправи грешката си.

" Промяната, която беше направена предходната седмица в антикорупционния закон, е по отношение на условията за ценза на ръководителя на антикорупционната комисия. Досега в закона беше посочено, че той би трябвало да има висше юридическо обучение. Сега това отпада като условие, просто би трябвало да има висше обучение със степен магистър. Това е импортирано като предложение и се разисква в комисиите, което естествено ще бъде признато. Това ни кара да мислим, че този, който са си набелязали да бъде нов ръководител на тази комисия, не дава отговор на тези условия и по тази причина те в този момент ги трансформират ", акцентира още Христо Проданов.

Не може ръководещото болшинство да назначава ръководителя на органа, който след това ще го проверява, повтори депутатът от левицата. От партията са безапелационни, че ръководителят на органа би трябвало да се назначава от президента.

За информациите за дадени милиони от Корнелия Нинова на Михаил Миков, с цел да се откаже от председателското място в Българска социалистическа партия, Проданов изрече мнение: " Опитват се да зададат друга тематика, с цел да се измъкнат от този " Апартаментгейт ", в който сами са се вкарали ".

Той уточни, че няма чувство за напрежение в структурите на Българска социалистическа партия и Националния съвет преди европейските избори. Депутатът акцентира, че листата за евровота ще бъде определена с гласоподаване.

Ако Сергей Станишев не бъде в идващия Екологичен потенциал, това няма да навреди нито на имиджа му, нито на опциите, които той има да организира политика на европейско равнище, счита Христо Проданов.

Според него казусът със узаконяването на машините за идния избор може да бъде задоволително съображение за обжалване на резултатите. Ако не бъдат поставени тези 3000 машини за европейските избори, това е несъблюдение на Изборния кодекс, означи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР