Апартамент в стара панелка е жилището, в което е регистриран

...
Апартамент в стара панелка е жилището, в което е регистриран
Коментари Харесай

Апартаментът на задържания аптечен бос – стара панелка в Изгрев, в която не живее никой

Апартамент в остаряла панелка е жилището, в което е регистриран аптечния необут Николай Александров. Той е в ареста след откриване на спекулация за източване на 1 100 000 лв. от Здравната каса. Александров е бил мозъкът на интервенцията, началник на няколко аптеки и индивидът осъществил прехвърлянето на аптечни компании на Димитър Йотинов, през които с подправени предписания са взимани суми за скъпи медикаменти от Здравната каса.

Всъщност касата е плащала дублираните лекарства без да е осъществена същинска продажба.
Въпросното жилище на Николай се намира на последния етаж на блок в Изгрев. TrafficNews.bg потърси фамилията на Александров на адреса, само че никой не отвори вратата. Съседите описват, че рядко ги виждали, както и пощальонът.
„ Пощата им прелива от писна и брошури. От доста време не съм ги виждал”, споделя куриерът.
Жителите на блока описаха още, че Александров и фамилията му са се преместили, само че от време на време навестяват остарялото им жилище.
„ Не бяха доста отзивчиви. Къде отидоха не знам, само че от време на време се появяват. Не съм ги виждал от повече от седмица в квартала”, сподели техен комшия.
Според осведомени обаче Александров неотдавна се е преместил в ново първокласно жилище.

Александров е бил управител на верига магазини за обзавеждане „ Домо”, които са били част от собствеността на Китов. След ликвидацията на компанията през 2010 година е бил преназначен в Техномаркет, като районен управител за Южна България. Дълго време той е бил основна фигура във компанията, обикалял е цяла България и е отговарял за откриването и закриването на обектите.
През това време брачната половинка му - Наталия е учила фармация в чужбина. Последните години от образованието си е трансферирана в Пловдив.
След дипломирането на Наталия, фамилията отварят лична аптека в Асеновград.
Амбициите на Александров не стопират до тук. Т ой е бил претендент народен представител в листата на Политическа партия „ Ред, правда и справедливост”. Връзката му с политиката пристигнала от тъста му Иван Танев, които и към този миг е кмет на Старозагорската община – Братя Даскалови. Танев и до през днешния ден има сериозен тил измежду политическите среди.
След няколко часа, Александров и останалите арестувани в схемата ще се изправят пред пловдивския съд. Окръжна прокуратура ще изиска непрекъснато задържане под стража на 42-годишния Николай Александров, на двамата държавни чиновници на РЗОК Пловдив - Иван Деспотов и Влади Манев, като евентуално ще бъде пожелан непрекъснат арест и за обществено слабия Димитър Йотинов, който е слаган на чело на компаниите бушони.

Снимки: Трафик нюз бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР