Апартамент в Манхатън, дворец във Венеция, вила с 18 стаи

...
Апартамент в Манхатън, дворец във Венеция, вила с 18 стаи
Коментари Харесай

Маестро Валерий Гергиев - лукс за милиони долари на гърба на благотворителност

Апартамент в Манхатън, замък във Венеция, вила с 18 стаи и басейн край Рим, част от нос близо до Неапол - това е само част от собствеността на съветския диригент Валерий Гергиев - един от най-верните поддръжници на президента Владимир Путин.  

Гергиев има парцели в чужбина за над 100 млн. долара, които в никакъв случай не е обявявал в родината си, показа в следствие на екип на Алексей Навални, почнало още през 2019 година

Това е и следващият образец, че Русия се ръководи от лицемери, лъжци и мошеници, споделя Навални в своя филм по тематиката.

Руският диригент Валерий Гергиев беше уволнен от управителната си позиция в Мюнхенския филхармоничен оркестър с решение на кмета на баварската столица Дитер Райтер, откакто отхвърли да заеме позиция по войната в Украйна. Прегледът на имотното му положение демонстрира и за какво за човек като него сходна позиция е просто невъзможно за изявление. 

Имущество за милиарди

Екипът на Навални споделя, че рядко има следствия, които да учудват и самите тях. А казусът на Гергиев е „ безусловно удивителна история, в която, в случай че не бяха формалните документи, мъчно бихме повярвали. Все отново приказваме за съветски служител! “

Гергиев има парцели в 8 града на Италия, в това число заведения, паркинг, игрище за бейзбол, парк и замък във Венеция за към 100 милиона $. Те са му завещани от японската арфистка Йоко Нагае през 2015 година, само че не са декларирани в Русия, а и имуществените му заявления от 2017 година са недостъпни.

Гергеиев разполага с сбирка от персонални парцели в осем италиански града в разнообразни краища на страната. От 2016 година Гергиев е притежател на вила покрай центъра на Рим в елитния затворен комплекс Olgiata Country Club с 18 стаи и превъзходен басейн.

300 км на юг, близо до Неапол и Соренто - в дребното градче Маса Лубренсе, Маестрото има владения от 56 хиляди кв. м., а също и 5,5 хектара от нос в Неапол. В курортния град Римини на Адриатическото крайбрежие  диригентът има и множество парцели земя, увеселителен парк, бар, ресторант с креативното име United Tastes of Hamerica`s и още много… - развежда феновете си видеото на проверяващия фонд на Алексей Навални. 



Нека не пропущаме и към 20-те парцела на Маестрото в Милано, разполагащи се на повече от 20 хил.кв.м., споделят публицистите. 



Поглед към Америка и апартаментът на Гергиев в Ню Йорк

Валерий Гергиев е знаменит надарен диригент и един от най-активните поддръжници на Путин, прокарващ концепциите на съветския президент в света на културата. Той беше в България през септември по покана на Румен Радев и на брачната половинка му Десислава, като събитието беше единствено за посетители с предложения. 

Маестро Гергиев е доста деен: подписва всички отворени писма, взе участие във всички пропагандни излъчвания. Всъщност Гергиев даже минава фронтовата линия и се инфилтрира зад вражеските линии, подиграват се хората на Навални. В елитна част на Ню Йорк, близо до Сентръл парк, Гергиев си купува апартамент от 165 кв. м. за 2 500 000 $ през 2004 година.



Апартаментът на Гергиев се намира на 56-ия етаж от небостъргач и има три спални, три бани и голям хол с панорамна панорама към Ню Йорк. Мястото въобще не е инцидентно. Сградата се намира в Линкълн център, покрай Метрополитън опера, където Гергиев постоянно има участия. От жилището на Маестрото до операта се стига за към три минути пешком.

Нека предположим, че Валерий Гергиев има задоволително приходи, с цел да закупи този апартамент. Но за какво го крие към този момент 15 години, пита екипът от видеото? За да не се хвали какъв брой тежко е това задължение за него – да бъде по едно и също време поддръжник на Путин и да има апартамент в Ню Йорк. Или тъй като оповестението на владеене на американски апартамент не подхожда на концепцията за „ ужасния Запад ", разсъждават проверяващите публицисти. 

Намирането на жилището на Гергиев се оказва лесна задача за екипа на Навални, защото покупката е записана в обществения указател на недвижимите парцели в Ню Йорк. За да ревизират достоверността на регистъра и да потвърдят сигурно, че апартаментът в действителност е на маестро Гергиев, а не на някой адаш, Антикорупционният фонд на Навални взема подписа от документите за закупуване на жилището и го съпоставя с подпис на Гергиев.

Благотворителността и измамата – вървящи ръка за ръка

Маестрото  е основател на благотворителен фонд " Валерий Гергиев ". Само вижте описанието на задачите на неговата фондацията: подсилване и развиване на социално-културната сфера, поддръжка на млади реализатори, разпространение на класическата музика, благотворителни събития и концерти и поощряване на професионалното образование. Какви благородни цели!

Парите се превеждат в този фонд персонално от олигарсите, техните компании и държавни компании ВТБ Банк, Руските железници, Руската енергийна компания Rosseti, Сбербанк. Правителството на Москва също заплаща за фондацията на Гергиев. Подкрепят го даже известни интернационалните марки - Mastercard, Nestlé, PWC. Е, по какъв начин да не поддържа? Такава потребна, благородна идея.

Екипът на Навални изследва банковите преводи на Благотворителната фондация " Валери Гергиев " и установя, че фондацията е персоналният портфейл на Маестрото, откъдето той, без никакво съмнение, взима пари в неограничени количества за хубав и благополучен живот.

От сметките на този фонд, а не от заплатата на Гергиев, е купена и дачата на Маестрото – тя е издигната с парите на филантропи, само че парцелът се оказва персонално на Гергиев. Благотворителната фондация купува и три прилежащи жилището в елитния петербургски жилищен комплекс Art View House преди две години. Тяхната обща повърхност е 335 кв. м., а цената им е 260 милиона рубли, което са около  3 млн. 200 хил евро по курса тогава.

Фондът на Гергиев оставя своя отпечатък и на пазара на недвижими парцели в Москва, споделят с подигравка хората на Навални. В къщата на улица „ Мали Каковински “ покрай Арбат, фондацията на Валери Гергиев купува други четири жилището. Общата им повърхност е 644 кв.м., а цената е 708 млн. рубли.

Стойността единствено на жилищата в Москва и Санкт Петербург е  съвсем милиард от фонда на Гергиев.

Освен закупуването на жилища, фондът заплаща и за персоналните потребности на Гергиев. Валери Гергиев има банкова карта на фондацията, която е издадена на негово име. И по този начин следствието на екипа на Навални открива, че филантропите безусловно хранят Маестрото. Защо да плащаш за храна самичък, когато можеш да плащаш с парите на държавни компании? С картата си Маестрото заплаща сметката за 375 хиляди в ресторант в Мюнхен, 12 заплащания в ресторант „ Наша дача “ за общо над половин милион.Едно заплащане за коняк, уиски, водка, шампанско и вино за милион и половина рубли.



Не мислете, че Маестрото харчи пари единствено за развлечения, той влага парите на фондацията и в своето здраве - 2,5 хиляди евро от фонда са изхарчени за доктор в Баден-Баден. Може би би трябвало да споменем и заплащане за бизнес джет в размер на 2,5 млн. рубли. Нима това не е щедрост, питат от Фонда. 

Фондацията заплаща и услугите на  Гонзалес Алексей Мануелевич, който прави шоу за пури, където те учат по какъв начин да свиваш пури и да Удоволствието е 339 хиляди рубли. Гергиев употребява благотворителната фондация като персонален портфейл, с цел да заплати още ремонт и битови сметки в московския си апартамент.

И това не е всичко. Освен че покрива скъпите занимания на Гергиев, благотворителната фондация, която, припомняме, би трябвало да подкрепя младите реализатори, просто превежда пари персонално в сметката на Гергиев. Само от 2018 до 2020 година Маестрото е получил повече от 300 милиона рубли от благотворителната фондация в персоналната си сметка. 

Междувременно Валери Гергиев поддържа лишаването от независимост на Алексей Навалани, който бе упрекнат, че е набирал средства за Фондацията за битка с корупцията, до момента в който самичък ги е изразходвал.

Чии са парите, дарени на фондацията?

Предимно държавни компании. Сред изнесените от екипа на Навални документи попадат следните приходи по сметката на фондацията - 1,5 милиарда рубли от съветската банка ВТБ, 188 млн. рубли от Сбербанк, 70 млн. рубли преведени от Газпромбанк. И 400 млн. рубли, изненада, дарени от държавното управление на Москва! И още 430 млн. дарени от олигарха Усманов.Общият размер на даренията за фондация Гергиев през последните 4 години е повече от 4 млрд. рубли. А парите, които страната и държавните компании отделят, с цел да помогне на Мариинския спектакъл и младите гении, Маестрото харчи за себе си, за елитни парцели и за първокласен живот.

„ Живот и творчество “ на Маестрото

Валерий Гергиев прекарва детството си в Северна Осетия, където приключва музикално учебно заведение. Премества се в Ленинград при започване на 70-те, приключва консерваторията и стартира работа като асистент-диригент в театъра на Киров, както тогава се назовава Мариинският спектакъл.

През 1988 година Гергиев става основен диригент. Като безспорно най-талантливият музикант, той печели влиятелни интернационалните надпревари още в Съветския съюз, а когато границите се отварят, името на Гергиев гръмна по целия свят.

В началото на 90-те той към този момент е на сцената на Баварската държавна опера, в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Кралската опера в Convention Garden. През 1995 година управлява Ротердамския филхармоничен оркестър, а през 2008 година – Лондонския симфоничен оркестър. През 2015 година е основен диригент на Мюнхенската филхармония.

От 1996 година Гергиев ръковофи Мариинския спектакъл.  Екипът на Навални дефинира ролята на Валери Гергиев като „ външния министър на Русия в сянка “. Специален и доста надарен човек, извънредно прочут и известен - човекът, на който бе поверена задачата да стане лице на Русия в чужбина, написа екипът на Навални. 

Маестрото и благотворителността

Гергиев провежда голям брой благотворителни начинания. Например благотворителният концерт в Ротердам през 2014 година, отдаден на жертвите на сваления Boeing MH17 над Донбас. По време на концерта Маестрото направи трогателно изказване: „ Сърцето, мислите и съболезнованията ми в този момент са с тези, които скърбят за загубата на близки и другари. След като съм работил в Ротердам в продължение на 25 години, аз се усещам надълбоко непосредствен с холандския народ и споделям с тях голямата болежка от тази покруса “.

" Колко прочувствено, нали? Неговият поддръжник Путин и армията смъкнаха този Боинг, убиха триста почтени души, а по-късно Гергиев провежда благотворителен концерт в страна, която загуби 192 жители и скърби обществено за това. Удивително двуличие! ", продължава от Фонда. 

Приятелството не се купува с пари – кой сподели?

Маестрото се среща с Путин още при започване на 90-те години в Санкт Петербург. Там диригентът се сприятелява и с Алексей Кудрин и Герман Греф. Негов другар е още държавния банкер Костин, пари му дават олигарсите Усманов, Тимченко, Евтушенков. Гергиев е безусловно придворният музикант на всички, които от десетилетия плячкосват страната.



Още едно другарство и доста пари

Освен че е непосредствен с повечеро съветски държавници и олигарси, Валери Гергиев е любим и протеже на японската арфистка Йоко Нагае - доста богата и много известна дама, чиято история е почтена за разказ.

През 70-те години в Европа тя се среща с италианския граф Ренцо Ческино. Той е доста по-възрастен от нея и след седем години брак, през 1984 година, той умира, а овдовялата Йоко Нагае наследява положението му от към 190 млн. $. През идващите 30 години тя ги харчи само за поддържане на музика. Маестрото е нейният любим. Нагае дарява пари за построяването на новия Мариински спектакъл, купува принадлежности за музикантите, посещава фестивали и турнета.

Графинята умира през 2015 година Тя завещава пепелта ѝ  да се разпръсне над езерото Байкал, което Гергиев, в компанията на различен поддръжник на Путин - пианиста Мацуев, вършат. В наследството си Йоко Нагае иска  имуществтоо на брачна половинка ѝ да бъде трансферирано на Валери Гергиев. А наследството, съгласно регистъра, е написано в самия ден на гибелта на Йоко.



Какво цели следствието на Антикорупционния фонд на Навални?

Екипът на Навални декларира, че упорства Валери Гергиев да бъде включен в санкционните описи на всички страни по света, в които до момента не попада, „ с цел да няма нито една страна, в която околните на Путин да открият сметка, да си купят апартамент. За да няма нито един спектакъл, нито една сцена в света,  в които тези въпреки и надарени, само че доста корумпирани хора, да бъдат позволен “.

Антикорупционният фонд упорства още за лишаването на Гергиев от всичките му ордени – дано му лишават всички тези звезди на Италия, Ордена на Почетния легион, Ордена на изкуствата и литературата на Франция и безкрайните медали от други страни.

„ Няма потребност от медиатор сред съветската просвета и света, в случай че този медиатор е шарлатанин, подкупен служител и страхливец. Руската просвета в чужбина не се нуждае от специфичен човек, изключително в случай че този човек е въплъщение по едно и също време Путин и войната “, споделя екипът на Навални.

Валери Гергиев може даже да е най-брилянтният музикант на земята, само че, за жалост, това няма да промени обстоятелството, че ръка за ръка с гения му вървят машинация и финансови измами за милиарди рубли. С държавни пари. И до момента в който Маестрото продължава да поддържа Путин и неговия режим, на фона на дирижираната от него музика се унищожава Украйна, само че и Русия, убиват се хиляди почтени хора, преследват се тези, които не са съгласни с режима, затварят устата на всички, които се осмеляват да се опълчат на режима.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР