Апаратите за мерене на кръвно обикновено са достъпни в аптеките

...
Апаратите за мерене на кръвно обикновено са достъпни в аптеките
Коментари Харесай

Трябва ли да си мерите кръвното всеки ден?

Апаратите за мерене на кръвно нормално са налични в аптеките и съвсем всеки човек над 40 години има вкъщи един подобен. Но значи ли това, че би трябвало да мерите кръвното си налягане всеки ден? И в случай че не, какъв брой постоянно? Ето какво споделят кардиолозите.
Ако по принцип сте здрави и не приемате медикаменти, изискващи деликатно наблюдаване, изцяло задоволително е да проверявате кръвното си един път или два пъти годишно. Ако приемате медикаменти, само че кръвното ви налягане е устойчиво, би трябвало да го проверявате от време на време (веднъж или два пъти седмично), съгласно рекомендациите на лекуващия ви кардиолог. В случай, че стойностите ви са много променливи, предлага се да го проверявате един път дневно и в никакъв случай в границите на няколко часа. По-честото мерене евентуално ще даде промени.
 Кои храни смъкват кръвното налягане Кои храни смъкват кръвното налягане
Натовареното всекидневие и стресиращият метод на живот непроменяемо водят до последователно повишение на кръвното налягане. Обикновено стигаме...

В последна сметка следенето е потребно, само че единствено когато е направено вярно. Непостоянните цифри не оказват помощ нито на вас, нито на вашия доктор. Систоличното налягане (най-горното число) мери свиването на сърцето, а диастоличното налягане (долното число) мери отпущането на системата. Кардиолозите се вълнуват повече от диастолното налягане, само че защото има някои проблеми, които се демонстрират единствено при систолното покачване, би трябвало да внимавате то да не минава 150.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР