Апаратът е бил разцепен на три частиВсички 53-ма души на

...
Апаратът е бил разцепен на три частиВсички 53-ма души на
Коментари Харесай

Индонезия откри изчезналата подводница

Апаратът е бил раздвоен на три елементи
Всички 53-ма души на борда за починали

Военноморските сили на Индонезия оповестиха, че са разкрили остатъци от подводницата Кей Ар Ай Нангала-402 (KRI Nanggala 402), която изчезна от радарите в средата на предходната седмица и удостовери, че всичките 53-ма души на борда са починали, съобщи Агенция Франс Прес.

Останките от плавателния съд, раздвоен на три елементи, са открити на морското дъно наоколо до остров Бали, където е взел участие в постоянни учения. По време на издирването на подводницата управляващите на няколко пъти се натъкваха на хипотетични парчета от вътрешността на подводницата, което съгласно специалистите още тогава предполагаше евентуални непоправими вреди на плавателния съд, без да допускат евентуални аргументи.

Стотици индонезийски военни, с над двадесет кораба се включиха в интервенцията по издирването на Кей Ар Ай Нангала-402 (KRI Nanggala 402), преди управляващите в Джакарта да потърсят помощта на Малайзия и Австралия, които изпратиха свои издирвателни плавателни съдове, с цел да оказват помощ в интервенцията. Съединени американски щати също изпратиха свои апарати за въздушно наблюдаване, с цел да ускорят издирването на подводницата.

Индонезийските управляващи оповестиха още в събота, че плавателният уред има ресурси от въздух за 72 часа и опцията екипажът на борда да е още жив понижава с всяка минута. Особено, в случай че става въпрос за щета в електрическата апаратура на подводницата, което допуска че екипажът разполага с доста стеснен прозорец от време, с цел да се оправи с повредата.

По време на издирвателните интервенции в региона на хипотетичната повреда върху водата бе видяно леке от изтекло гориво, за което се счита че е от плавателния съд и насочи управляващите към теорията, че е допустимо да става въпрос за щета в резервоара на апарата, което в случай че е обвързвано с детонация, може единствено по себе си да е провокирало разпадането на подводницата.

Индонезийските военноморски управляващи оповестиха по-рано, че е допустимо плавателния съд да е потопен на дълбочина над 700 метра, което е доста над параметрите му, които прозволяват втурване до 200 метра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР