апа Франциск свика специална среща на епископите от страните по

...
апа Франциск свика специална среща на епископите от страните по
Коментари Харесай

Папата свика синод за Амазония

апа Франциск свика специфична среща на епископите от страните по поречието на Амазонка с акцент върху потребностите на локалните поданици, които съгласно него постоянно биват подценявани в този район с деликатна екологична система, предадоха международните организации.

Районът включва Гвиана, Суринам, Френска Гвиана, Венецуела, Еквадор, Колумбия, Боливия, Перу и Бразилия.
На площад " Свети Петър " през днешния ден папата изясни, че синодът е пожелан от районните епископи и пастори.

С благословията на Ватикана през 2014 година латиноамериканските епископи подеха амазонска самодейност в поддръжка на локалните нации, изключително по екологичните въпроси, в девет страни, напомня Асошиейтед прес.

Франциск разгласи, че синодът ще бъде в Рим през октомври 2019 година и главната му задача ще бъде да начертае нови пътища за християнизация, изключително на тамошното население, " постоянно забравяно и лишено от вероятности за ясно бъдеще, също и поради рецесията с амазонската гора ".

Папа Франциск, който е от Аржентина, нееднократно е подчертавал моралното обвързване Земята да бъде избавена от екологични вреди.

Папата през днешния ден също така канонизира 35 нови римокатолически светци, измежду които три локални деца, измъчвани през 16-и век в Мексико и считани за първите християни, убити поради вярата си в Новия свят, добавя Ройтерс.

Канонизирани са и 30 бразилски християни, умрели като мъченици при започване на 17-и век, показва ТАСС. Италианската организация Анса отбелязва, че за първи път на олтара на светиите има толкоз доста мъченици от Латинска Америка. (БТА)

Източник: dnes.bg/
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР