АОБР внесе в Столична община уведомление за протест на 28

...
АОБР внесе в Столична община уведомление за протест на 28
Коментари Харесай

Работодателите излизат на протест на 28 февруари


АОБР внесе в Столична община съобщение за митинг на 28 февруари т.г., оповестиха от организацията.

Докато слушаме бодряшки изявления, по какъв начин скокът на цените на електрическата енергия за бизнеса няма да се отрази на цените на артикули и услуги, Национален статистически институт регистрира към този момент растеж на потребителските цени за м. декември, декларират работодателите.

На годишна база цените на питателните артикули са нарастнали с 3,6%. Още по-голям е растежът на цените на производител на вътрешния пазар - 5,1 % общо за индустрията.

И това е единствено началото, защото резултатът от нарасналите цени на електрическата енергия за бизнеса надалеч не е изконсумиран изцяло. В същото време, няма смяна в дейностите на способените органи за нормализиране на обстановката на така наречен свободен пазар на електрическа енергия.

Затова представителните на национално ниво организации на работодателите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в АОБР, чийто членове основават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален профсъюз „ Защита “ внесоха в Столична община Уведомление за проведеното протестно шествие, което ще се организира на 28 февруари 2018 година, от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „ Пл. Независимост (Ларгото) – Министерство на енергетиката – Народно заседание “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР