ANYmal C може да проверява за повреди оборудването в предприятиятаЧетириногият

...
ANYmal C може да проверява за повреди оборудването в предприятиятаЧетириногият
Коментари Харесай

Швейцарци пускат подобрен четириног робот

ANYmal C може да ревизира за повреди оборудването в предприятията

Четириногият робот ANYmal C тежи 50 кг и може да носи 10 кг спомагателен товар (снимка: ANYbotics видео)

Швейцарската компания ANYbotics усъвършенства четириногия си робот ANYmal и разгласи, че новата версия е подготвена за комерсиална приложимост , излиза наяве от публично изказване, оповестено на уеб страницата на плана.

Наречен ANYmal C, новият робот се отличава видимо от досегашните прототипи. Моделът има корпус, който защищава „ вътрешностите ” на робота от прахуляк и вода, съгласно условията на стандарта IP67.

В допълнение, роботът се е сдобил с нови датчици за навигация. За да се движи вярно в пространството и да заобикаля трудности, ANYmal C употребява лидар в горната част на тялото си и камери за дълбочина, конфигурирани на всяка от страните му.
още по тематиката
Освен това роботът е оборудван с две стандартни камери, които предават изображение от средата в близост към конзолата на оператора.

Роботът с тегло 50 кг може да носи 10 кг спомагателен товар, а скоростта му доближава 1 метър в секунда. Също по този начин роботът е в положение да върви по повърхнина с надолнище до 20 градуса и да преодолява стълби с надолнище до 45 градуса.

Времето за самостоятелна работа на ANYmal C доближава четири часа, след което роботът се връща самичък за зареждане в специфична станция, направена под формата на конус.

Съдейки по демонстрационното видео, ANYmal C е предопределен за потребление в предприятия, където може да прави инспекции на оборудването за неизправности. Например, като употребява  специален датчик, роботът може да открие приключване на газ.

Производителят към този момент приема на уеб страницата си предварителни поръчки за роота. Цената на ANYmal C към момента не е известна, само че компанията дава обещание да достави първите роботи на клиенти до края на тази година.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР