Ануар, 76, чието уволнение и затваряне през 90-те години доведе

...
Ануар, 76, чието уволнение и затваряне през 90-те години доведе
Коментари Харесай

Година на власт: Малайзийският премиер Ануар търси подкрепа, тъй като разочарованието нараства от бавните реформи

Ануар, 76, чието уволняване и затваряне през 90-те години докара до всеобщи улични митинги и придвижване за промени, което се трансформира в огромна политическа мощ, е дълготраен опозиционен водач. Той завоюва предходната година на общите избори в страната.

Въпреки болшинството от две трети в Народното събрание, държавното управление на единството на Ануар е наранено от мощния опозиционен ислямски блок, който в допълнение разшири въздействието си на щатските избори по-рано тази година. Perikatan Nasional (PN), подкрепяна от Панмалайзийската ислямска партия, в този момент ръководи четири от 13-те щата на Малайзия.

В изявлението Ануар упрекна опозицията, че лъжливо показва държавното управление му като прекомерно демократично и отстранява малайците., които съставляват две трети от 33-милионното население на Малайзия, което го затруднява да доближи до общността.

„ Има известна истина в това (че малайците не поддържат правителството), само че тъй като са залети от изказвания, че държавното управление не е малайско и е срещу ис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР