Антонио Конте призна пред италиански медии, че е ревал като

...
Антонио Конте призна пред италиански медии, че е ревал като
Коментари Харесай

Конте: Ревах много, когато отидох да работя в Челси

Антонио Конте призна пред италиански медии, че е ревал като малко дете, когато е поел Челси през 2016-а година. Настоящият ментор на Интер приказва на огромно спортно събитие в Тренто в неделния следобяд. „ Чувствах се необикновено, когато обличах фланелката на Италия, защото фантазията ми се сбъдваше. Слушах националния химн, а това е неповторимо чувство, тъй като знаеш, че представляваш страната си на най-високо ниво”, призна наставникът на „ нерадзурите”.

„ Представлявах Италия като треньор и състезател. Да бъдеш селекционер на „ скуадра адзура” е нещо, което носи със себе си огромна отговорност. Цялата нация е зад теб, надявайки се да постигнеш триумф. Това е най-великото възприятие, което може да усети един човек и треньор”, продължи Конте.

Специалистът изведе Италия до четвъртфиналите на Европейското състезание през 2016-а година, а тимът показваше зрелищен футбол, чиито краски бяха ясно обрисувани в атакуващ проект. „ Помня, че работихме дружно четири седмици, което бе доста добре за тима. Всеки един състезател бе подготвен да „ даде живота си” за своя съотборник. Победихме Испания с 2:0, а това не се беше случвало от доста време насам. Техният тим бе настоящ европейски и международен първенец. Мачът беше популярен, макар че имахме липса на доста, доста огромни имена в състава”.

„ Намерихме 23-ма индивида, които с благополучие работиха дружно и си помагаха. Фразата, която ми се е загнездила в съзнанието при работата ми с тима бе, че можеш да постигнеш всичко, в случай че това е всичко, за което мислиш. Помня, когато се разделихме и отидох в Челси, че всички плакахме, защото знаехме, че няма да се виждаме всеки ден към този момент. Нямаше да бием тимове като Белгия и Испания, в случай че в нашата селекция нямаше такива характери. Емоционалният ни опит бе огромен, а по-късно подписах с Челси. В Италия сътворих същинска връзка с момчетата и бе мъчно да я оставя назад”, разяснява пред фенове Конте.

„ Помня, че медиите ни бяха „ приключили” преди срещата с Испания, а аз на брифинга споделих, че те ще би трябвало да поработят доста крепко, с цел да ни надвият. Бях прав, а те не успяха”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР