Антонио Феликс да Коща не остави шанс на своите съперници

...
Антонио Феликс да Коща не остави шанс на своите съперници
Коментари Харесай

Да Коща триумфира в първия старт в Берлин

Антонио Феликс да Коща не остави късмет на своите противници по време на първото от общо шест надпревари от Формула Е в Берлин и записа своята втора поредна победа за сезона. Пилотът на DS Techeetah записа оптимален брой от 30 точки в днешния ден, откакто по-рано даде най-хубаво време в груповата фаза на подготовка, завоюва суперпол сесията, победи в надпреварата и записа най-бързата обиколка по време на конкуренцията.

.@afelixdacosta WINS Round 6 of the #BerlinEPrix #SeasonSixFinale #THISISBOSS @DSTECHEETAH pic.twitter.com/45zW6tmXMH
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) August 5, 2020
Втори на подиума през днешния ден остана водачът на Virgin Сам Бърд, който за следващ път сподели извънредно положително потребление на електрическа енергия по време на надпреварата и бе водача с най-силно движение в заключителните турове. Това разреши на британеца да се придвижи с пет места нагоре по отношение на своята стартова позиция. Подиумът на летище „ Темпелхоф “ през днешния ден бе напълнен от Андре Лотерер с Porsche.

Back to racing and back to @sambirdofficial overtakes! Some things never change #BerlinEPrix #SeasonSixFinale pic.twitter.com/FCWf2S4R6n
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) August 5, 2020
Стартиралият от втора позиция съотборник на да Коща, Жан-Ерик Верн финишира на едвам 20-та позиция, откакто в последните пет минути на конкуренцията мистериозно загуби движение и даже бе завъртян от Лукас ди Граси (Audi) два завоя преди финала. Самият ди Граси направи най-силното каране в днешния старт, като се изкачи с цели 11 позиции от старта до финала и приключи девети.

След днешната си цялостна доминация, да Коща усили своя задатък на върха в генералното класиране, като с актив от 97 точки той води с 41 пред Мич Евънс (Jaguar), който не записа нито една точка в днешния ден, откакто бе завъртян от Максимилиян Гюнтер (BMW) три обиколки преди финала. Самият Гюнтер заема третата позиция в класирането при водачите с актив от 48 пункта.

Вторият старт в Берлин ще се организира на следващия ден от 20:00 часа българско време, а квалификацията преди него започва в 15:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР