Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) ще потегли от пол

...
Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) ще потегли от пол
Коментари Харесай

Да Коща тръгва първи и във втория старт в Берлин

Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) ще потегли от пол позиция и във второто от общо шест надпревари от Формула Е в Берлин, с които бива комплициран завършек на шестия сезон в историята на шампионата.

.@afelixdacosta you absolute HERO. Second @juliusbaer pole position in two days @fiaformulae #SeasonSixFinale #PositivelyCharged pic.twitter.com/yYO4s9yYuO
— DS TECHEETAH (@DSTECHEETAH) August 6, 2020
За разлика от вчерашния ден, през днешния ден португалецът не съумя да завоюва груповата фаза на квалификацията, в която отстъпи на Себастиен Буеми (Nissan), като по този метод това бе първа изгубена точка за водача в шампионата в немската столица. Той въпреки всичко не остави подозрения кой е най-хубавият по време на решителната суперпол сесия и даде време с 0.317 по-добро от това на Буеми, който ще потегли втори. Трети на старта ще застане Алек Лин (Mahindra), за който това ще е втори старт с индийския тим, откакто той замести напусналия отбора Паскал Верлайн по време на петмесечната пауза в шампионата, наложена от ковид пандемията. Лин остана на 0.377 от времето на да Коща, като по този метод победи със единствено 0.002 Ник де Врийс (Mercedes) в битката за третото място. Останалите двама участници в решителната сесия бяха Робин Фрайнс (Virgin) и Лукас ди Граси (Audi), който останаха надлежно на 0.532 и 0.850 от първото място и ще потеглят пети и шести.

Първи отвън топ шест даващ право на присъединяване в суперпол сесията останаха Оливър Роуланд (Nissan) и съотборника на да Коща, Жан-Ерик Верн. Десетката на старта ще бъде запълнена от приключилият втори във вчерашното съревнование Сам Бърд (Virgin) и Едоардо Мортара (Venturi).

The rise of @afelixdacosta throughout the season so far is incredible!

Can any of his title rivals create a similar spike in the remaining five races? #BerlinEPrix #SeasonSixFinale pic.twitter.com/SCJDtAExXJ
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) August 6, 2020
С трите си извоювани точки в днешната подготовка, да Коща усили своя задатък на върха в генералното класиране, като с актив от 100 точки той води с цели 44 пред Мич Евънс (Jaguar), който ще потегли едвам 16-ти по-късно през днешния ден. Тройката в генералното класиране с 48 пункта запълва Алекс Симс (BMW), който ще потегли финален и ще изтърпи наказване в самото съревнование поради изключителна промяна на неговата батерия.

Второто съревнование в Берлин започва от 20:00 часа българско време.

Снимки: © FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР