Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират

...
Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират
Коментари Харесай

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай заради наводненията

Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират в Дубай.

Тя е част от групата българи, общо към 80 индивида. Те е трябвало да кацнат у нас към 20:00 часа в сряда. Вече 11 часа сънародниците ни стоят на летището.

На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода, оповестява Нова телевизия.

Българката описа в ефир, че по време на наводненията такситата в Дубай желали галактически суми за транспорт, които варирали сред 350 и 600 лева Налагало се даже туристите да наддават, с цел да се качат в такси. Метрото също било под вода.

Летището в Дубай към момента не може да се възвърне след смъртоносните стихии в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив.

Пороите провокираха наводняване на самолетните писти и безпорядък на второто по натовареност летище в света. От управлението приканиха пасажерите да не идват на аерогарата, в случай че не е извънредно неотложно.

Снимка: AP Photo/Jon Gambrell/БТА

Днес беше обновено приемането на идващи полети на Терминал 1, употребен от задгранични превозвачи, само че трафикът продължава да е мощно нарушен. Според управляващите в Обединените арабски емирства това са най-проливните превалявания от 1949 година

Снимка: AP Photo/Jon Gambrell/БТА

Снимка: AP Photo/Jon Gambrell/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР