Антони Панайотов Тренчев е баща на основателя на криптобанката Nexo

...
Антони Панайотов Тренчев е баща на основателя на криптобанката Nexo
Коментари Харесай

Бащата на основателя на Nexo е агент на ДС

" Антони Панайотов Тренчев е татко на създателя на криптобанката Nexo Антони Тренчев. Последният евентуално ще стане обвинен в околните дни за основаването на следващата скица с криптовалути за милиарди. Тренчев-баща е прочут като а гент Петров на Второ основно ръководство на Държавна сигурност . Работил е в задачата ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев ", оповестява Биволъ.

Агент Петров е бил явно изключително скъп, защото в документите, оповестени от Комисията по досиетата, има искане от 09.05.1990 година " да бъдат заличени всички данни ” за него.

Nexo стана обект на внимание около скандалната фондация Хелп Карма. Оказа се, че съоснователят на Nexo Коста Кънчев е братовчед на Константин Кръстев, който е създател на фондацията. Nexo в началото е записана в Естония и претендира, че има естонски лиценз, само че това се оказва погрешно (по същия метод набра депозити без лиценз и в Съединени американски щати, където я съдят 8 щата).

Ето какво написа журналистът Атанас Чобанов във Facebook за следствието против Nexo:

- 2 015 по линия на интернационалното съдействие от Германия идва искане за дискретно изследване на Антоний Тренчев и майка му.

- 2020 изваждам данни за връзките сред Nexo и мошеническата платформа HelpKarma, която сякаш е разследвана.
- 2022 август Коста Кънчев отлита за ОАЕ;
- 2022 началото на септември Антоний Тренчев отлита за ОАЕ;
- 2022 септември, само че не знаем по кое време, Гешев почва да работи по сигнал от

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР